Mirage: gyógyközpont és szálloda is egyben

2013. június 22.
Hévíz legmodernebb, az idén januárban megnyitott szállodája alig egyperces sétára található a gyógytó területétől. Ismerkedjenek meg a Hunguest Hotel Mirage különlegességeivel. Az igazgatóval beszélgettünk a hotelről, a Hévízben rejlő lehetőségekről.

A Hunguest Hotel Helios*** superior és a Hunguest Hotel Panoráma*** után új lehetőséggel bővült a szállodalánc szolgáltatása: a Hunguest Hotel Mirage nem csak egy szálloda, sokkal inkább egy gyógyászati központ.
- Már nagyon vártam, hogy mikor újul meg az épület – kezdte a beszélgetést Joós Adél, a Hunguest szállodalánc hévízi igazgatója.
- Emlékszem, amikor annak idején, még 2002-ben kínáltuk a vendégeknek a minimális szolgáltatást nyújtó szállodai szobákat, sokszor problémát jelentett, hogy a mellékhelyiségek a folyosón voltak, és volt rá eset, hogy összeköltöztették az egyedül érkező vendégeket. Nagyon kedvelt üdülési célpont volt ez az épület, zömében telt házzal üzemelt. Még most is jönnek olyan telefonhívások , amelyekben arra kérdeznek rá egyedülálló vendégek, hogy kivel kell megosztani majd a szobájukat – mosolyog a vezető. Ennek vége, új szelek fújnak.
Aktív rehabilitáció
- A szálloda Hévíz belvárosában, a sétálóutcán található. A terápiás részleg a hévízi tradicionális gyógyítás mellett alternatív, testet-lelket megújító kezeléseket is kínál, az aktív rehabilitációval megújítva. Amely mindenképpen több tud lenni, mint egy hagyományos hévízi terápia. A fitneszterem inkább egy rehabilitációs terem, a gyógytornához készült egy mobilizációs terem a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelve, víz alatti futópadot is elhelyezünk – mondja Joós Adél, akitől megtudtuk azt is: a három gyógyszálloda közös internetes címet kapott, és folyamatosan frissítve a tartalmat áll e témában az érdeklődők részére. A weboldal itt érhető el: www.terapia-heviz.hu.
Önmagában a szállás félpanzióval már nem egy megnyerő ajánlat, szükséges a saját wellness,  gyógyászati és alternatív terápiás szolgáltatás, különösen Hévízen. A Hunguest Hotel Mirage új terápiás központja igazán új spektrumba hozza a hévízi terápiás megoldásokat, igazi kuriózumként Hévízen. Hisz a klasszikus hévízi terápia mellett a modern nyugati orvoslás által támogatott első osztályú terápiás megoldásokat kínál, kiegészítve az alternatív gyógyítás eszközeivel. Kiemelkedő tudásbázisú szakorvosi gárdával, nagyszerű, a saját területükön a legmagasabb végzettséggel rendelkező terapeutákkal biztosítjuk az egyénre szabottan összeállított  terápiát.
A Helios esetében stabil termékpalettát sikerült kialakítani az elmúlt három-négy évben, ez nem fog változni, a cél a szolgáltatások színvonalának javítása.

28 országból érkeznek hozzánk vendégek
Sokszínű a vendégkör, egyszerre több országból érkeznek hozzánk, így egyetlen ország sincs dominánsabban jelen, nincs eltolódás. A Heliosban 70 százalékos a külföldiek aránya, ez magasabb, mint bármikor korábban.
Az igazgató üdvözli, hogy közvetlen oroszországi összeköttetés jött létre Sármellék és Moszkva között, illetve várható Szentpétervárról érkező chartert is. Már csak akkor lenne boldogabb a vezető, ha az Egyesült Arab Emírségekből is érkezne járat a balatoni régióba.

A világnak szüksége van arra, ami itt van!
Joós Adél – aki néhány hónapja a hévízi turisztikai bizottság tagja is – úgy véli: aki nem halad a folyamatokkal, egyszer csak nem marad hová nyúlnia, nem marad új piacra nyitási lehetősége.
– Nyolc éve a csehek felé nyitottunk, három-négy év kellett ahhoz, hogy a két szállodánkban meghatározóvá váljon a Csehországból érkező vendégek száma. Három-négy éves előkészület volt az oroszokkal is, amire komoly vendégsereg érkezett Hévízre. Tavaly kezdtük el az újabb piac felkutatását. Kidolgoztunk specifikusan betegségekre vonatkozó terápiás csomagokat, és célba vettük az Egyesült Arab Emírségeket. A klímahasználat miatt a 35 év felettiek nagyobbik része ízületi problémákkal küszködik, nem beszélve a 2-es típusú cukorbetegségről, amelynek okozója a mozgásszegény, túlzott szénhidrát-bevitelű életmód.
– Fontos, hogy a hévízi gyógyászatot értékesítsük, ne a wellness-szolgáltatásra koncentráljunk. A világnak szüksége van a hévízi terápiára a vele együtt kínált egyéb lehetőségekkel, a fejlett szakembergárdával. Könnyű dolgunk van, de ismerni kell a trendeket, miben vagyunk erősek, nem a szobát és a kényelmet kell reklámozni, ezek adottak, hanem az egyedülálló gyógyászatot – tette hozzá az igazgató.

megosztás
hozzászólások
Zalai Kutyasuli (1), politika (37), 3D (1), kalendarium (831), Zalaszántó (2), ünnep (141), autóbusz (1), Németh Gábor (1), kutyás strand (5), Nagykanizsa (1), borünnep (24), keszthely balaton kekszalag (5), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), rezsi (18), Balatoni Kör (2), zeneszerző (1), Magyarország szépe (1), párbajtőr (1), gyógyfürdő (6), jogsebész (9), mozi (13), ajándék (8), menzareform (4), divat (4), pszichoterápia (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Love your belly (2), Czigány Sándor (2), fejlesztés (12), lotus (1), Kvarda Attila (25), Manninger Jenő (384), voroskereszt (24), környezetvédelem (2), Hegyi Roland (HR) (5), horgász (5), Nardai Sarolta (1), SzezOn bevásárló közösség (1), vállalkozó (4), szuperhold (1), Gyertyánági Endre (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), goldmark muvelodési kozpont (60), baleset (169), Bringatanya (2), minimálbér (1), onkentes (3), Balatonfüred (3), kormánymegbízott (1), OKJ (1)