Minőségi konyha másképp tálalva

2013. november 25.
Várhatóan csak január végén nyit a Bock Bisztró Balaton Vonyarcvashegyen. Fodor Márkot kérdeztük az indulás előtti előkészületekről, a bisztró egyediségéről.

– Mitől más a Bock bisztró, mint egy hagyományos étterem?
– Ezt nehéz egy-két szóval megfogalmazni, én Bíró Lajos séf urat idézném: „A vendéglátás alapelvei ma is ugyanazok, mint régen: minőségi termékeket kell megfelelő áron előállítani, stílusosan és kedéllyel felszolgálni.”
– Hol tart a felkészülés a Bock bisztró nyitására?
– A konyhai személyzet kimondottan jól halad a szakmai felkészülésben, Ács István és Szíjártó Miklós séfünk különösen motivált a felzárkózásban, és ezt a motivációt próbálja a többieknek átadni. Az új étlap receptúráját – amelyet Bíró Lajos és Varjú Viktor séf urak álmodtak meg – már részben elsajátítottuk.
– Akkor minden tervszerűen halad a nyitás folyamatában?
– Vannak problémáink a gyakorlati felkészülés tekintetében, mert a megrendelt és október végére visszaigazolt konyhai gépparkunk még nem érkezett meg, így néhány technológiai fogást és receptet nem tudunk még begyakorolni. Kapacitásbővítés nélkül nem lehet megnyitni az új éttermet, ezért a nyitásunkat a konyhai gépek érkezését figyelembe véve 2014. január 30. és február 20. közé teszem.
– Adottak a személyi feltételek?
– A konyha személyzete megvan, márciustól várjuk a fiatal, tanulni szerető szakács kollégák jelentkezését. Felszolgálók esetében még keressük azt a három kollégát már egy hónapja, aki a nyitásnál fog segédkezni, de még nem találtuk meg őket. Igaz, magasra tettük a mércét emberi és szakmai oldalon is.
– Gondolom, Ausztriával, illetve az ottani bérekkel ti sem tudtok versenyezni…
– Én azt gondolom, hogy igen, tudunk alternatívát jelenteni, mert az elérhető jövedelem a bisztróban a felszolgálóknál el fogja érni a havi 250 000 forintot. Ne felejtsük el, hogy itt egy prémium vendégkörről és konyháról beszélünk. Természetesen nekünk is az az érdekünk, hogy a kollégákat megbecsüljük és megtartsuk a házban, ha már kiképeztük őket, és jól látják el szakmai feladatukat.

További információ: http://www.bockbisztro.hu/   
Állásjelentkezés: info@bockbisztrobalaton.hu

megosztás
hozzászólások
Zalaszántó (1), táncpanoráma (5), Keszthely HUSZ (3), Kerner Gábor (2), díj (4), erettsegi (72), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), pszichoterápia (1), Főügyészség (7), Hévízi-tó (1), Bethesda (1), álláshirdetés (18), Divinyi Tamás (4), oktatas (347), Év szállása (1), kormany (11), zivatar (1), Szent István ünnepe (3), Márton nap (1), angus marha (1), idojaras (262), Fejér György Városi Könyvtár (52), gyermekfelügyelő (1), Cseh László (1), TDM (3), Tarkarét Biofarm (1), építész (3), betegség (12), Playboy (1), szerencsejatek (630), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Bock Bisztró (12), Bródy János (1), utca embere (8), autizmus (2), Krepsz-Kapai Bernadett (1), erzsebet program (4), Hanse (2), Naszádos Péter (12), Don (1), fitt (1), Balaton (1157), pannon egyetem (12), jég (5), tappenz (1), Kovács Ernő (1), téligumi (1), levendula (2), kék zászló (1), Hírek képekben (10)