Mindennapi autók, amik felveszik a versenyt a szuperkocsikkal

2021. szeptember 26.
Na de kinek mi a hétköznapi és mi a szuper?

Új autót venni mindig nagy izgalom, sok készülődés, nézelődés előzi meg, mivel viszonylag ritnán vásárol az ember impulzusok hatására ilyen tételben – akadnak kivételek. Na de ha azt nézzük, hogy Magyarországon az autók életkora a középiskolai kamaszokéval egyenlő, akkor kezdjük sejteni, hogy az átlag vásárlók ugyan beleszerethetnek egy csillogó vadiúj kabrióba a szalonban, általában inkább ezek távoli nagynénijét viszik haza. A képzavarral leszámolva tehát, az a helyzet, hogy a használt autók jóval kelendőbbek, mint az új társaik, ennek pedig többnyire az az oka, hogy megfizethetőbbek. A járműtörténet ellenőrzésével pedig elkerülhetjük, hogy olyan autót vegyünk, ami látszólag rendben van, de a múltja mást mutat. A szerviztörténet, a káresetek nyomai mind láthatóvá válnak, ahogy az előző tulajok, a valós futott kilométerek száma is kiderül egy ilyen vizsgálatkor.

Az, hogy kinek mi számít szuper autónak meglehetősen szubjektív. Egyeseknek már az is elég, ha rendesen gurul a kocsi, de persze azért rakhatjuk kicsit magasabbra azt a bizonyos lécet. Hazánkban továbbra is a német prémium autók számítanak igazán valamire is valónak, de ezek a magasabb kategóriájú autók külföldről hozzánk már csak a nyugdíjas éveikben érkeznek, és bár ekkor is impozáns látványt nyújtanak, tagadhatatlan, hogy jobb üzletek is várnak ránk, ha más autók felé nyitunk. Itt jönnek azok a szempontok, amik meghatározzák majd a döntésünket. Szuper cuki autó ugyanis a Fiat 500, keresve sem találhatnánk kisebb és mókásabb városi autót, de ez valószínűleg hidegen hagyja azokat, akik nem forma és szín, hanem fogyasztás és várható szervizköltségek alapján dönt. Hobbi terepjárók, elektromos autók, egyterűek és kabriók, mindegyik elérhető használtan, de a carVertical kínálta lehetőséggel, azaz az alvázszám ellenőrzésével minden esetben éljünk, akármelyik típus mellett tesszük le a voksunkat. Döntésünk meghozatala gondoljuk át, hogy mi az, ami szuperré tesz számunkra egy autót, és mik azok a tulajdonságok, amikből tudunk engedni,és meglátjuk, így lesz egy Nissan Leafből a befutó egy Porche előtt.

megosztás
hozzászólások
proa (1), Spa Hévíz (3), Művészetek völgye (7), hévízi kifolyó (3), fa (1), egyház (2), szüret (4), jövőkutatás (1), Novák Péter (1), diákolimpia (1), Vaszily Zsolt (3), Balatongyorok (136), Bezerics (1), gyenesdias (213), konyha (1), luxus (4), kék zászló (1), igazgató (1), helyesírás (1), köztársasági elnök (1), Nagy Angelika (1), vuz kft (17), Gelencsér Kálmán (2), hirdetés (1), cukorbetegség (2), tollaslabda (1), augusztus 20. (5), kiállítás (16), boldog békeidők (2), orvos (23), szilveszter (6), Nagy Bálint (10), Hévíz gyógyfürdő (112), percdíj (1), ellenőrzés (2), Táncpanoráma Keszthely (10), vasút (10), matolcsy gyorgy (1), medve (1), Udvaros Dorottya (1), menza (2), menekült (1), menetrend (3), nagyik karácsonya (1), regisztráció (1), Taliándörögd (1), Balatoni Kör (2), Mohácsi József (8), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), Semmelweis (2)