„Mindenkinek kell hogy legyen valami mániája”

2018. november 30.
Közösségi oldalán kapta az első megrendeléseket Tóth Eszter cipőtervező, az egyedi darabokat kézzel készítette.

Ma már gépesítettebb a rendszer: a TE Shoes márka alapítójának az idei volt a harmadik nyári szezonja, és a sikert mutatja, hogy nemrég nyitotta meg első üzletét Budapesten. A Keszthelyről származó fiatal lány nem tud a Balaton nélkül létezni, ezért „kettős életet él” a főváros és a tó között ingázva. Tervekből nincs hiány, de Eszter azt is tudja: áldozat és kitartás nélkül nincs eredmény.

– Ön cipőtervező és egy egyre ismertebb márka alapítója. Honnan jött az ötlet?
– Kell egy mánia az élet bármely területén, amely nélkül nem tudsz létezni. Ha már megvan, mindent meg kell tenned érte: vissza kell menned egészen az alapokig, el kell sajátítanod minden csínját-bínját, meg kell tanulnod minden apró részletét, el kell menned inasnak, hogy fokozatosan elérhesd a célod. Az én mániám a divat. Az egyetemi éveim alatt jártam a boltokat, és sokszor nem találtam megfelelő cipőt vagy papucsot. Ezért először elképzeltem, hogy én milyeneket vásárolnék. Aztán elmentem cipészekhez, majd Anna Amélie-nél – aki gyönyörű táskákat készít – lettem gyakornok. Az évek alatt kitanultam a cipészmesterséget, megtanultam tervezni és a bőrrel is bánni. Bár most már gyártják a cipőimet, de a mai napig kézzel készítem az első darabokat.

– Ez a mánia kimerül a boltokban való nézelődésben, vagy kicsit olyan, mint a filmekben a vásárlási kényszer?
– Sajnos nemcsak nézegetem, meg is kell vennem. Egyszerűen imádom a divat minden ágát, de azért igyekszem visszafogni magam, amennyire tudom.

– Egyetemre járt, amikor tudatosult önben, hogy a divat a mindene.
– A Corvinusra jártam, de nem szerettem, nem az én világom volt. Ezért három év után elmentem Amerikába, hogy átgondoljam, képes vagyok-e mindent feláldozni az álmaimért. Amikor hazajöttem, abbahagytam a sulit, és onnantól csak a saját márkám megteremtésén dolgoztam.

– A meghozott áldozatoknak meglett az eredménye. Mire a legbüszkébb?
– Nemrég nyitottuk meg több kivételesen tehetséges divattervezővel Budapesten az üzletünket, hogy ne csak online lehessen rendelni tőlünk. Mind a hárman a divat más ágát képviseljük, én a cipőket hozom.

– Az álmai egy része már megvalósult. Milyen tervei vannak a közeljövőre?
– Szeretnék nyitni egy-egy kis üzletet Milánóban, Párizsban és New Yorkban is, valamint szeretném tovább bővíteni a céget profi szakemberekkel, menedzserekkel.

– A keszthelyi Vajda János Gimnáziumba járt. Gondolta volna akkor, hogy valaha saját márkája lesz?
– A szívem legmélyén talán reméltem.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
republic (1), debrecen uszo eb (16), heviz gyogyfurdo (112), gyermekszám (1), béremelés (2), Astellas-díj (2), KFT (1), migráns (3), paleo-ketogén (4), euronews (1), deviza (1), Fodor Márk (8), Fodor Edith (3), vonat (7), állatkert (1), google (3), kerekpar (25), hirdetés (1), Balatoni Múzeum (98), jótékonyság (3), kábítószer (9), Bedő Beáta (9), webmark (2), Papp Gabor (226), Szennyai Anita (2), pannon egyetem (12), Palásthy Bese (1), esztétika (8), gazdasag (363), medve (1), munkaviszony (1), világnap (1), szerencsejatek (630), regatta (2), Benkő Lívia (1), vlog (4), ajánló (1148), Ifi Ferenc (1), Silver fitness (1), erdő (2), munkahely (8), szilveszter (6), Keszthelyi Táncpanoráma (7), tornádó (1), Lisa (35), Palásthy Bese (2), ellazulás (1), Tarkarét Biofarm (1), jovedelem (2), Márton nap (1)