Milyen nyáron Las Vegasban lenni?

2017. május 08.
Mindegy, hogy amerikai körutazást tervezünk, vagy célirányosan egy-egy várost szeretnénk felkeresni, Las Vegas nem maradhat el az úti célok közül.

A Nevadában fekvő város egyértelműen a szórakozás fellegvárának számít, ahol nem csak a szerencsejáték szerelmesei találják meg számításukat, de a koncertek, a vásárlás és a lélegzetelállító show-műsorok rajongói is.

A filmekből jól ismert helyszínek már látványukkal magukkal ragadnak, és tulajdonképpen évszaktól függetlenül tökéletes kikapcsolódásban lehet részük azoknak, akik a városba érkeznek. A statravel.hu információi szerint Las Vegas nyáron is azt az önfeledtséget nyújtja, amit az év más időszakaiban. Ha nyáron utazunk, akkor melegre biztosan számíthatunk, de a klímás kaszinókban, rendezvényhelyszíneken és szállodákban ez a legkevésbé sem szokott gondot jelenteni.

Kihagyhatatlan épületek Las Vegas városában

Felsorolni szinte lehetetlen mindazokat az épületeket, komplexumokat, melyet gyakran visszaköszönnek a városban forgatott filmekről. A Strip nevű sétány sokak körében ismert, de az e mentén sorakozó világhírű szállodák is hasonló népszerűséggel bírnak. A klasszicista stílusban épült Four Seasons mellett az üveg mennyezettel rendelkező Tropicana Hotel, vagy az 1998 óta a város képét gazdagító Bellagio is mindenképpen szót érdemel.

A Caesars Palace ókori római szobormásolatokkal bíró kialakítással, lenyűgöző szobákkal és páratlan panorámával várja az érkező vendégeket. S ha ennyi nem lett volna elég, akkor sorra járhatjuk a városban azokat a nevezetességeket, melyek New York, Velence, Egyiptom, vagy például Párizs látnivalóit varázsolják Las Vegasba. Ha a nappali melegben inkább a szállodaszobában hűsölnénk, akkor az éjszaka is remek időszaknak számít a látnivalók megtekintésére. A városra egyébként is igaz, hogy sosem alszik, tehát akár nyugodtan át is kapcsolhatunk éjszakai üzemmódba.

Múzeumlátogatás? Miért ne?

Kevesen tudják, de Las Vegas nem csak a féktelen bulizásról és a szerencsejátékokról szól, hanem igenis van lehetőség területén a múzeumlátogatásra is. A The Las Vegas Natural History Museum természetrajongók számára remek döntés, de a város történetével is megismerkedhetünk a Nevada State Museum falain belül. Ha családdal érkezünk, úgy a Lied Discovery Childrens Museum bizonyul kihagyhatatlannak.

Ha Las Vegas, akkor kaszinó!

A nyári éjszakák igazi felüdülést hoznak a nappali meleg után. Nem véletlen, hogy legtöbben ilyenkor kelnek útra, és teszik próbára szerencséjüket a játékgépeknél és az asztaloknál. Jó, ha tudjuk, hogy a kaszinók okos elgondolás és tervezés alapján úgy vannak kialakítva, hogy egyfajta „bűnbarlangként” csábítsanak egyre bentebb, ám a kifelé vezető utat már korántsem ilyen könnyű megtalálni. Hasznos, ha észnél vagyunk a pénzköltés és a kockáztatás kapcsán, de ha már Las Vegast választjuk úti célként, akkor ne hagyjuk ki a játékot, hiszen szerves részét képezik a kaszinók a város nyújtotta élményeknek.

Extrém látnivalók és programok

A szórakozás fellegvárának számító Las Vegas rengeteg szuperprodukcióval kedveskedik a turistáknak a nyári hónapokban is. Számíthatunk arra, hogy egyes szállodákban extra látnivalókkal találkozhatunk, így tengeri akváriummal, egy-egy fehér tigrissel, vagy például a Titanicról származó eredeti ereklyékkel. Mellettük természetesen nem maradhatnak el azok a show-műsorok, koncertek sem, melyekért ugyan sokszor borsos árat kell kifizetni, de ezért cserébe felejthetetlen látványt kapunk.

Las Vegas egyike azoknak a városoknak, melyek többféle izgalmas, különleges látnivalóval várják a vendégeket. Turistákból, megrögzött szerencsejátékosokból és izgalmakra vágyó társaságokból soha nincs hiány, de akár családdal érkezve is remek szórakozásban lehet részünk a bűn városában.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Tóth Csaba (3), freestyle foci (1), jogszabály (1), balatongyorok jazz (23), apartman (3), reklám (1), hegyalja fesztival (3), kresz (2), eltűnt (5), Semmelweis (1), gyász (1), atlétika (6), Brüsszel (1), Füzes Eszter (1), karácsony (17), Havasi Bálint (11), autizmus (2), Balatonátcsúszás (1), tanulás (2), Palya Bea (1), munka törvénykönyve (1), véradás (2), Fidesz (14), Gál Lajos (9), gasztroblogger (2), KiBeszél (14), ökölvívás (2), Intersport (1), egyház (2), biztosítás (2), tavasz (1), Zalaszántó (1), kert (1), Semmelweis Egyetem (1), hospice (1), zala (1150), Z. Karvalics László (1), gyógyítás (1), lovaglás (2), Magyar Turizmus Zrt (45), Bock Bisztró (12), SzezOn bevásárló közösség (1), jóga (1), verklifesztivál (3), Radnóti Miklós (1), telefon (3), bank (6), Tar Ferenc (3), CT (3), polgármester (153)