Milyen díszfák alkalmasak leginkább egy kis kertbe?

2022. március 28.
Nem számít, hogy kicsi vagy nagy kerted van. A legfontosabb, hogy jól érezd magad benne.

Ebben segítenek a megfelelő kiegészítők, amelyek nemcsak funkcionális, hanem dekoratív elemként is szolgálnak. Legyen szó különböző vázákról, szobrocskákról, virágokról vagy fákról. Ezzel kapcsolatban összegyűjtöttünk néhány tippet a kisebb kertbe alkalmas díszfákról, amelyek között kétségtelenül te is megtalálod majd a kedvencedet!

Díszfák a kicsi kertbe

Létezik egy egyszerű szabály - kicsi kertbe a kis fák illenek a legjobban. Nekik köszönhetően a kert még mindig elég tágasnak fog tűnni. A nagyobb fajták beárnyékolhatják az egész kertet, és általuk szűkösnek érezheted a teret, amit valószínűleg nem szeretnél. De ne aggódj, a kisebb fafajták választéka igazán széles.

Praktikus tipp: A díszfáknak nem kell pusztán esztétikai funkciót betölteniük. A gyümölcsfák például nagyszerű választásnak bizonyulnak, mivel egyszerre szép látványt nyújtanak, és ízletes termést is adnak.

Espalier almafa
Az almafa ezen különleges fajtája egyedi koronaformájával nyűgöz le. Lapos, így nem foglal sok helyet, és feldobhatja kerted megjelenését. Ízletes gyümölcsei szintén előnyt jelentenek.


Törpe őszibarack
Ha kertedet egész nap éri a nap, és szereted a lédús gyümölcsöket, a törpe őszibarack ideális díszfának bizonyulhat. A sárgabarack alternatívát jelent. Egyes fajták még ahhoz is elég kicsik, hogy nagyobb kaspóban nőjenek. Ezeket például a Biano keresőmotoron keresztül is beszerezheted.

Díszcseresznye
Ha lágy rózsaszín árnyalatokkal szeretnéd feldobni a kertedet, akkor válassz díszcseresznyefákat. Tökéletes méretűek a kisebb telkekhez, és a virágzási időszakban színpompás látványt nyújtanak. Gyümölcseik a madarak számára is vonzó. A kíváncsi madarak nyári portyázását figyelni az ízletes cseresznyén szó szerint szemet gyönyörködtető látvány minden természetkedvelő számára.

Puszpáng
Egyedülálló fa, amely minimális gondozási igényével fog örömet okozni. Nem igényel különleges talajtípust, és olyan helyeken is megél, ahol a napfény nem a legjobb. A puszpáng előnye a gazdag koronája, amely szó szerint tökéletes a különböző formázáshoz. Egyszerűen vágd gömb alakúra vagy bármilyen más, tetszőleges formára, és máris kész az esztétikus sövény.

Norvég juhar
Ez a juharfajta kis termetével és gyönyörű, élénkpiros leveleivel tűnik ki. Ha a kerted inkább árnyékos, akkor a norvég juhar ideális választás lehet számodra.


Nyugati tuja
Amikor azt mondjuk, hogy díszfák egy kisebb kertbe, sokaknak a tuja jut eszébe. Ez a fajta különösen népszerű a sövények kialakításánál, de ugyanúgy önálló faként is remekül mutat, és feldobja a kertet.

Csillagvirágú liliomfa
Ha fehérre szeretnéd színezni a kertedet, a csillagvirágú liliomfa készséggel segít neked. Amellett, hogy nem igényel sok gondozást, általában legfeljebb 3 méter magasra nő meg.

Sherwood Compact fenyő
Ahogy a neve is sugallja, ezt a fenyőfajt kompakt mérete jellemzi. Konkrétan 2 méteres maximális magasságot ér el. A tűk egyedi kékeszöld színezése azonban figyelemre méltó. Bármilyen kis kertet feldob. A mi éghajlati övezetünkben is jól érzi magát.


Torzsás ecetfa
Egzotikumra vágysz? Az ecetfa egy egyedülálló kis fa, amely exkluzivitást kölcsönöz a kertednek. A levelek alakja kifejezetten szemet gyönyörködtető, ősszel pedig jellegzetes narancssárga és vörös árnyalataikkal hívják fel magukra a figyelmet. Bár nem hagyományos fáról van szó, nagyon szívós, és nem igényel különösebb gondozást.

megosztás
hozzászólások
Bóka György (2), alga (1), Burgonyakutatási Központ (2), diákolimpia (1), dinnye (1), Horváth Mariann (1), Darren Cranmer (2), vonat (7), parkolás (8), Intersport (1), Bagyinka Tímea (1), női gombolkodó (5), sütemény (1), Budapest (3), sajtóközlemény (5), földrengés (2), tanulás (2), festetics (22), Schmied Zoltán (1), Németh József (1), szüret (4), online (1), hatos lottó (93), Liszkay (2), meteorologia (146), Joós Attila (1), újszülött (1), fájdalomambulancia (2), könyvbemutató (2), Major Veronika (5), vallás (1), Vatikán (1), Keszthely HUSZ (3), esküvő (9), La Montanara (1), energia (7), maraton (59), rádió (1), Bartha Gábor (34), webmark (2), Németh Veronika (1), kormany (11), jóga (1), utazas (15), mav (25), Reischl-sörház (1), boksz (3), vitorlázás (37), keszthely (4040), ruha (2)