Milliókat lopott barátnője családjától egy férfi Hévízen

2018. január 08.
Több mint tízmillió forint értékben pénzt és ékszereket lopott el egy férfi a barátnője segítségével annak családjától Hévízen, az általuk bérelt lakás széfjét kétszer is kifosztva.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn közölte: tavaly márciusban a férfi a barátnője segítségével, az otthon hagyott kulccsal nyitotta ki a neki az üzletében addig munkát biztosító károsult széfjét, amikor az a feleségével külföldön volt. A trezor tulajdonosa csak két hónappal később fedezte fel, hogy hiányzik kétmillió forint és ezer euró.

A rendőrségi feljelentést követően a család eltiltotta a férfit a háztól és a lánytól is. Ezzel együtt másikra cserélték a széfet, az azt tartalmazó szekrény zárját, amihez egy mozgásérzékelőt is szereltettek.

Egy hónappal később, amikor ismét külföldre utazott a házaspár, a lány segítségével a férfi - aki a barátnőjét is el akarta szöktetni - újból bejutott a házba, ahonnan az egész széfet magával vitte, benne 4,5 millió forintot és közel 11 ezer eurót, arany ékszereket és nyeremény-betétkönyveket.

A férfi a hévízi romkertben rejtette el a zsákmányt, majd segítségül hívta egy ismerősét Keszthelyről, hogy együtt szerezzék meg az értékeket a páncélszekrényből.

A Keszthelyi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett lopások miatt emelt vádat a férfi ellen, társának pedig, akit a széf felfeszítéséhez hívott, bűnpártolás miatt kell felelnie.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Happy Dixieland Band (8), felveteli (29), Kovács Patrícia (1), Négeli Noémi (1), vonat (7), kereskedelem (1), Udvaros Dorottya (1), efott (6), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Semmelweis Egyetem (1), gyógyfürdő (6), Otthon Centrum (1), világbajnokság (2), kollégium (1), felmeres (10), szolárium (1), Bóka György (2), díj (4), paleo-ketogén (4), voroskereszt (24), Balsai Móni (1), büntetés (3), Monitor Extra (20), tanulmány (11), alternatív gyógymód (1), Platán étterem (1), Joós Attila (1), autó (2), gyümölcs (2), Horváth Lászlóné (1), Klenovics Mónika (2), kert (1), Keszthely HUSZ (3), felmondás (1), energia (7), sztár (2), menekült (1), Villányi Éva (1), Vigántpetend (1), szuperhold (1), palyazat (164), katasztrofavedelem (44), Major Veronika (4), maraton (57), Nardai Sarolta (1), kötélugró (1), aranyérem (1), munkanelkuli (2), képviselő-testület (37), támogatás (5)