Miért nem járnak fapadosok a hévízi reptérre?

2013. augusztus 27.
Másfélszeresével bővült tavalyhoz képest idén az orosz vendégforgalom a Balatonnál, ami elsősorban a Hévíz mellett, Sármelléken található repülőtérnek köszönhető – írta a Világgazdaság. A cikkből kiderül, hogy a Hévíz város által üzemeltetett repülőtér ugyan nem nyereséges, de a korábbi jelentős veszteségét már sikerült lefaragniuk.

Hévízre a moszkvai charterjárat gyakorlatilag üres ülőhely nélkül érkezik.  A németországi járatok pedig 70-80 százalékos kihasználtsággal üzemelnek. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy sok vendég nem csak Hévízre, hanem a régió egyéb üdülőhelyeire is ellátogat, különösen a Balatonhoz.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere még a nyár elején beszélt arról a Repülnijó.hu-nak, hogy azt szeretnék, a repülőtér ne csak Hévíz, hanem a Nyugat-magyarországi régió légikikötője lehessen. Hasonló, mint az ország másik felén a debreceni reptér. A polgármestert kérdezték arról is, hogy várható-e fapados légitársaságok érkezése a Hévíz-Balaton Airportra. Papp Gábor elmondta, hogy amikor átvették üzemeltetésre a repülőteret, akkor  leültek tárgyalni a Ryanairrel és a WizzAirrel is, azonban a légitársaságok olyan pénzügyi kondíciókat ajánlottak, amit nem lehetett volna teljesíteni.

Ráadásul korábban ugyan volt hévízi járata a Ryanairnek, de az akkori tapasztalatok szerint az nem üdülni vágyókat hozott, hanem inkább az üzleti utazók használták a  Londonba való eljutáshoz. A Rigából az AirBaltic által közlekedtetett menetrend szerinti járat révén viszont a Baltikumból és Skandináviából turisták érkeznek és kifejezetten a régió gyógyászati kínálat miatt.
Forrás: termalonline.hu

megosztás
hozzászólások
média (1), Bringatanya (2), Nardai Sarolta (1), zeneszerző (1), efott (6), Szennyai Anita (2), Cserép Letícia (1), Könnyid László (1), Kovács Beatrix (1), Joós Attila (1), Pampetrics György (21), uszoda (9), kutya (23), jutalom (1), holdfogyatkozás (1), Libás (2), Babos Lajos (1), Kovács Patrícia (1), DJ Gerysson (1), Liszkay (2), felmondás (1), tűzoltó (32), tenisz (3), Novák Péter (1), muzeum (55), levendula (2), óvoda (7), boldog (1), Március 15 (2), Szabó Ilona (1), Balatoni Múzeum (98), Ferenc pápa (1), táncpanoráma (5), KiBeszél (14), verseny (2), Naszádos Péter (12), vlog (4), Lel Ki Főzde (1), Pálfi László (1), esküvő (9), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), orvos (23), Csótár András (58), FINA vizes világbajnokság (1), Zalai Kutyasuli (1), Kehidakustány (1), Schmied Zoltán (1), menekült (1), könyvbemutató (2), Fodor Márk (8)