Miért maradtak a karkötők még mindig a leggyakoribb okoseszközök között?

2021. július 08.
Okos karkötők a mindennapokban.

Annak ellenére, hogy manapság már mindenki legalább egy okoseszközzel (a példának okáért) okostelefonnal rója az utcákat, sokan döntenek úgy, hogy legtöbb eszközüket okoseszközre cserélik.

Így, hogy a különböző eszközök már másfél évtizede legalább a rendelkezésünkre állnak, a legtöbb okos „kütyü” már ténylegesen viszonylag alacsony áron beszerezhető. Emiatt nagyon sokan döntenek úgy, hogy személyes tárgyaik nagy részét ilyenekre cserélik, hiszen így könnyen hozzáférhetnek olyan funkciókhoz, amihez más csupán a telefonjával.

Általánosan elmondható, hogy a mai napig a legfelkapottabb eszközök közé tartoznak a különböző karkötők, hiszen rengeteg kényelmi és hasznos funkciót támogatnak, ami segítségünkre lehet a mindennapi életben. Az egyik szembe ötlő előnyük, hogy megkímélhetik viselőjüket a telefonjuk folytonos kézben tartásától, és megspórolják számunkra a mozdulatot, hogy percenként valamiért a telefonunkat keresgéljük a zsebünkben.

A karkötők teljesen új felhasználási módjai

Mivel a legtöbb okos karóra és karkötő esetén megválaszthatjuk milyen információkat szeretnék látni a képernyőjén, így más alkalmazásokkal párosítva egészen kreatív felhasználási módokat is találhatunk. Ha amúgy nagy kedvelői vagyunk a kaszinózásnak, fogadásnak és egyéb, Las Vegas hangulatát idéző időtöltéseknek, elérhetjük, hogy okoseszközünket is felhasználjuk erre a célra. Ha engedélyezzük ezeknek az alkalmazásoknak, akkor nyomon követhetjük a karkötő képernyőjén az éppen aktuális meccs állását, vagy akár részt vehetünk pókermeccsekben, vagy live roulette jellegű játékokban is. Ezek legtöbbször olyan alkalmazások, amelyeket már bármilyen okoseszközről élvezhetünk valamilyen formában, hiszen rendkívül jól optimalizáltak. Sokan furának találhatják karkötőnk ezen felhasználását, de gondoljunk csak bele: mennyivel komfortosabb itt követni az információkat egy forgalmas tömegközlekedési járművön, utcán, vagy a boltban sorban állás közben, mint telefonunkkal bajlódva.

Kik körében lehetnek ily népszerűek?

Mivel ezek az eszközök képesek a viselőjük legfontosabb biológiai paramétereit valós időben követni (helyes beállítás esetén), így rendkívül népszerűek a hobbiból sportot űzők, de akár a profi sportolók körében is. Hosszútávon felbecsülhetetlen értékű lehet, ha vissza tudjuk nézni a pulzus, és vérnyomás értékeinket. Egyrészt így nyomon tudjuk követni az edzésünk sikerességét, másrészt ezen információk birtokában egyszerűbbé válhat később a pontos edzéstervünk elkészítése. Természetesen az a tény is ezen eszközök mellett szól, hogy míg egy karkötő könnyen minden sport közben viselhető, addig egy egész okostelefon „cipelése” sokszor megoldhatatlan, kevéssé biztonságos, vagy egyenesen veszélyes. Ha telefonunk például nem vízálló kialakítással bír, akkor a vízi sportok esetén nem kifizetődő magunkkal hordani az edzésekre. Ugyan így, egy futó esetében is felesleges komplikációt jelent, ha egy nagy képernyőjű telefont kell futás közben nézegetnie.

A karkötők, mint orvosi eszközök

A fentebb említett, biológiai funkciók valós idejű nyomon követese miatt, ezen eszközök orvosi jelentőséggel is bírnak. Azok akik szoros orvosi felügyeletre szorulnak egészségük megőrzése érdekében, vagy esetleg maradandó szív- és érrendszeri problémával küzdenek, megtalálhatják állandó segítő társukat egy okos karkötőben. Az eszköz által készített vérnyomásnapló elengedhetetlen infókat nyújthat egy kardiológus számára, és könnyebbé válhat a háttérben megbúvó betegségek diagnosztizálása is. Azt se felejtsük el: nagyon sok eszköz rendelkezik olyan funkcióval, hogy ha a viselőjének értékei kritikus értékeket érnek el (például ilyen a szívritmus zavar esetén fellépő egyenetlen pulzus), figyelmeztetik viselőjüket az egészségügyi vészhelyzetre, majd, ha igényeljük, a mentőket is tudják riasztani.

Összefoglalás

  • Okoseszközök a mindennapokban
  • Legyen minél több okoseszközünk!
  • Meglepő dolgokra is használhatjuk karkötőnket
  • Kövessük vele a fogadásokat, vagy a kaszinó eredményeit!
  • Okos karkötők népszerűsége a sportok esetén
  • Akár edzéstervet is készíthetünk a segítségükkel
  • Az orvosi alkalmazások sem elhanyagolhatóak
megosztás
hozzászólások
ponthatar (6), Hollywood (1), Brüsszel (1), jovedelem (2), vb (8), országgyűlési képviselőjelölt (11), mozi (13), aranyérem (1), Bródy János (1), egyetem (188), Sárdi Katalin (1), matolcsy gyorgy (1), Via Hotel (1), koktél (1), testkezelés (2), Udvaros Dorottya (1), kiállítás (16), Bartha Gábor (34), eon (2), utánpótlás (1), Palinkas Robert (83), tartozás (1), fa (1), törvény (1), Nagy Bálint (10), könyv (1), gyógytó (1), vállalkozó (4), Cserszegi fűszeres (1), palyazat (164), Balatongyorok (136), videó (1), apartman (3), telihold (1), ellazulás (1), Balatoni Kurzusok (8), belfold (1440), cukorbetegség (2), dunantul (23), zeneszerző (1), Spa Hévíz (3), vuz kft (17), Halott pénz (1), FINA vizes világbajnokság (1), építész (3), Nyitott Balaton (2), magyar dal napja (8), muzeum (55), álláshirdetés (18), daganat (6)