Mi már kóstoltuk a Balaton kávéját és koktélját!

2018. május 09.
A harmóniát, a kellemes pillanatokat, a nyugalmat, azaz a balatoni életérzést kellett tükröznie a 3. Balatoni Barista és Koktél Bajnokság résztvevői által kreált italoknak. A szombati versenyen megválasztották az év balatoni kávéját és koktélját is.

Május 5-én, a gyenesdiási Darnay Pince, rendezvénypajta és piknikkertben rendezték meg a Balatoni Barista bajnokságot, amelyre idén a koktél készítés mestereit is versenyre hívták.

A baristák versenyével kezdődött a nap. 15 perc állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék és felszolgálják a 4-4 csészényi eszpresszó kávét, cappuccinot, valamint 4 adag saját készítésű kávéitalt. Ez utóbbiak közül választották meg a Balaton kávéját, amely 2018-ban a Pelso Nova lett, készítője Csóka Richárd. Az eszpresszó kávé alapú, kevés citrussal, tonikkal és cseresznyepürével sékelt, jégre szűrt kávékompozíciót Richárd a versenyen ehető virágokkal díszítette.

fotó

fotó © Havasi Melinda

A kávé után a koktéloké lett a főszerep, és bepillanthattunk azok készítésébe. A koktélbajnokságot Keleti Máté nyerte, akinek a Balaton szíve fantázianevű alkoholos itala kapta a Balaton koktélja 2018 elismerő címet. A koktélban a gin mellé rózsalimonádé, barack és kardamon bitter került, az ízeket pedig tovább fokozta a levendula-és bodzaszirup, valamint a lime frissítő íze.

Somogyi Zotán Max, a rendezvény ötletgazdája és szervezője elmondta: a bajnokság célja a balatoni kávézási és koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítése, és a balatoni életérzés bemutatása.

A két díjat nyert italkülönlegességet a régió több kávézójában, és éttermében is kóstolhatjuk majd.

megosztás
hozzászólások
Zalaköveskút (1), DRV Zrt. (3), erettsegi (72), Spa Hévíz (3), Hírek képekben (10), karácsonyi képeslap (1), nyelvvizsga (2), MTI (595), bor (26), autó (3), tour de france (1), gyed (3), pollen (3), hitel (5), verseny (2), termálfürdő (1), Tóth Gergely (1), holdfogyatkozás (1), álláshirdetés (18), Nagymező Gyenesdiás (1), kultura (22), szerelem (1), Szutrély Péter (7), Katedra nyelviskola (5), balatongyorok jazz (23), lotus (1), triatlon (13), Eurostat (1), zápor (1), Love your belly (2), Selmeczy Zsuzsanna (5), munkaszünet (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Mohácsi József (8), Apák napja (1), színház (5), Joós Adél (1), Ferenc pápa (1), Gachályi András (3), onkentes (3), ünnep (141), Musica Antiqua (2), golf (11), sárkányrepülő (1), Benkő Lívia (1), repülőtér (21), TRX (22), Balaton Szinház (959), margaret thatcher (1), kiállítás (16)