Mi már kóstoltuk a Balaton kávéját és koktélját!

2018. május 09.
A harmóniát, a kellemes pillanatokat, a nyugalmat, azaz a balatoni életérzést kellett tükröznie a 3. Balatoni Barista és Koktél Bajnokság résztvevői által kreált italoknak. A szombati versenyen megválasztották az év balatoni kávéját és koktélját is.

Május 5-én, a gyenesdiási Darnay Pince, rendezvénypajta és piknikkertben rendezték meg a Balatoni Barista bajnokságot, amelyre idén a koktél készítés mestereit is versenyre hívták.

A baristák versenyével kezdődött a nap. 15 perc állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék és felszolgálják a 4-4 csészényi eszpresszó kávét, cappuccinot, valamint 4 adag saját készítésű kávéitalt. Ez utóbbiak közül választották meg a Balaton kávéját, amely 2018-ban a Pelso Nova lett, készítője Csóka Richárd. Az eszpresszó kávé alapú, kevés citrussal, tonikkal és cseresznyepürével sékelt, jégre szűrt kávékompozíciót Richárd a versenyen ehető virágokkal díszítette.

fotó

fotó © Havasi Melinda

A kávé után a koktéloké lett a főszerep, és bepillanthattunk azok készítésébe. A koktélbajnokságot Keleti Máté nyerte, akinek a Balaton szíve fantázianevű alkoholos itala kapta a Balaton koktélja 2018 elismerő címet. A koktélban a gin mellé rózsalimonádé, barack és kardamon bitter került, az ízeket pedig tovább fokozta a levendula-és bodzaszirup, valamint a lime frissítő íze.

Somogyi Zotán Max, a rendezvény ötletgazdája és szervezője elmondta: a bajnokság célja a balatoni kávézási és koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítése, és a balatoni életérzés bemutatása.

A két díjat nyert italkülönlegességet a régió több kávézójában, és éttermében is kóstolhatjuk majd.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
sarmellek (53), percdíj (1), tanulmány (11), újév (6), bolt (3), munkaszünet (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), Palinkas Robert (83), Rúzsa Magdi (1), vitorlásverseny (30), vízilabda (2), telefon (3), Golgota Baptista Gyülekezet (1), halottak napja (1), Udvaros Dorottya (1), tengerpart (1), Ollári Barbara (1), web (5), verkli (5), kovács (1), paralimpia (4), Spa Hévíz (3), police (513), terápia (4), Rtime (5), világnap (1), színház (5), matolcsy gyorgy (1), okmányiroda (1), ajándék (8), Z. Karvalics László (1), szalloda (59), jogsebész (9), Rezi (1), Ifi Ferenc (1), szerelem (1), Use Unused (1), íjászverseny (1), rezsi (18), kezilabda (64), Balatonfüred (3), Év szállása (1), mobil (2), földrengés (2), Lidl (1), gyümölcs (2), hazassag (6), kék zászló (1), Fehér szalag (1), média (1)