Mi lesz a Google profiloddal a halálod után?

2013. április 12.
A Google olyan új szolgáltatást indított, ami halálod esetén lezárja és megszünteti felhasználói fiókjaidat a keresőóriás szolgáltatásaiban.

A Google egy hivatalos posztban számolt be arról, hogy elindították az Inactive Account Manager nevű szolgáltatást, ami halálod esetén lezárja és megszünteti minden google-ös felhasználói fiókodat. A nem túl szerencsés nevű újítást lehet morbidnak érezni, de mindenképpen hiánypótló.

Az Inactive Account Manager-t a felhasználói fiókod beállításainál találod. Megadhatod, hogy amennyiben nem mutatsz aktivitást az adott account-on, mennyi idő után induljon el a törlési folyamat. Ez lehet három, hat, kilenc, vagy tizenkét hónap. A törlés mellett arra is van lehetőséged, hogy kiválassz olyan embereket, akik később hozzáférhetnek adataidhoz és tartalmaidhoz a Google Pluson, a Bloggeren, a YouTube-on és a töbi Google termékben, amit használtál. Attól nem kell tartanod, hogy ha éppen a Himalájában mászod a hegyeket, és nem jutsz internethez 3 hónapig, a Google akkor is végzi dolgát. Mielőtt bármit is csinálnának, kapsz SMS-t, és egy e-mailt is Google-ön kívüli címre, és csak akkor törlik a dolgaidat, ha így sem jelzel vissza. Így ha csak megfeledkeztél a fiókodról, még megmentheted.

Létezik sok olyan szolgáltatás, ami kezeli mindenféle online profilodat és fiókodat a halálod után. De a felületeknek saját rendszere nem nagyon van erre. A Google ebből a szemponból úttörő, hiszen előre gondolkozhatsz. A Facebookon sem ártana egy ilyen lehetőség, ahol a felhasználó halála esetén a profilok emlékoldalakká válnak, bejelentés után.
Forrás: SocialTimes.Hu

 

megosztás
hozzászólások
Hanse (2), alapítvány (2), bolt (3), Télikert (5), eon (2), KeszthelyFest (15), matolcsy gyorgy (1), Villányi Éva (1), kereszt (1), kék zászló (1), Rtime (5), kutya (23), fagylalt (6), keszthelyi nyari jatekok (55), Hírek képekben (10), természetgyógyászat (2), Központi Statisztikai Hivatal (3), Örvényeshegy Piknik (3), szűrés (1), tappenz (1), közétkeztetés (4), múzeumok éjszakája (4), gyermekbarát (2), pedagógus (6), Havasi Bálint (13), Balatonátcsúszás (1), Vatikán (1), rezidance (5), Fehér szalag (1), erdekes (538), Balsai Móni (1), nyár (1), Csöre Gyula (1), Silver fitness (1), szép (9), lotus (1), Hollywood (1), táplálkozás (1), konyvtar (103), Use Unused (1), luxor (99), Pápai Gábor (6), VeszprémFest (1), jaras (36), életveszély (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Szeiler (63), Bródy János (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), örömszerző pillanatok (17)