Mesterházy Attila mutatta be az MSZP Zala megyei jelöltjeit

2013. december 10.
Zalaegerszegen az MSZP városi elnöke, önkormányzati képviselő, Keszthelyen pedig a párt ifjúsági tagozatának egyik vezetője lett a szocialisták jelöltje a jövő tavaszi országgyűlési képviselő-választásra - jelentette be Mesterházy Attila kedden Zalaegerszegen.

Az MSZP elnöke a jelöltbemutató sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a zalaegerszegi Major Gábornak és a keszthelyi Brunner Tibornak nem lesz könnyű dolga, mert a korábbi tapasztalatok szerint a két választókerület korábban sem volt "a baloldal fellegvára". Azt várják azonban tőlük, hogy a választáson olyan szerepük legyen, ami hozzájárul az MSZP országos sikeréhez.
A megye harmadik, nagykanizsai választókerületében nem az MSZP, hanem az Együtt-PM állít jelöltet a két szervezet megállapodása alapján.
A pártelnök megítélése szerint pártpolitikai szempontokon felül is nehéz dolga lesz minden jelöltnek, mert komoly nehézséget okoz, hogy 70-80, a keszthelyi körzetben pedig 100 település tartozik egy választókerülethez
   
Mesterházy Attila beszélt arról is, hogy az LMP kezdeményezésére összegyűlt 78 aláírás, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt dolgozója által felvetett adócsalások ügyében a parlamenti vizsgálóbizottság megalakításához szükséges. Az aláírásokat kedden az LMP frakcióvezetője le is adta, "mostantól a Fideszen múlik, hogy engedi-e ennek a vizsgálóbizottságnak a felállítását" - mondta.
Hozzátette, hogy a kormányzó pártok hétfőn a parlamentben már leszavazták a kérdés vizsgálatát.
Az MSZP elnöke viszont úgy látja: a NAV egykori alkalmazottja által említett 1700 milliárdos behajtatlan adó meghaladja az Európai Bizottság által említett 1000 milliárdos becsült összeget. Ha ezt hatékony módon be tudná hajtani az adóhatóság, az jelentősen átszabná a költségvetést, például rendbe lehetne hozni az egészségügyet, de számos megszorítás is értelmetlen lenne.
   
Major Gábor, a zalaegerszegi központú választókerület jelöltje azt fogalmazta meg, hogy a Göcsej központját is jelentő Zalaegerszeg fejlesztését szeretné előmozdítani, mert az elmúlt húsz évben, a fideszes városvezetés alatt "leépült az ipar, az élelmiszeripar, bajban került a könnyűipar". Az aprófalvas megyében komoly gondot jelent az elvándorlás, a közúti megközelítés és a jelentős kamionforgalom, amelyekre szintén megoldást kell találni.
   
Brunner Tibor, a keszthelyi választókerület jelölte arról beszélt, hogy körzetében a munkahelyek hiánya a legégetőbb gond, de felülvizsgálnák a munka törvénykönyvét is, hogy ne a munkáltatóknak, hanem ismét a munkavállalóknak legyenek jogaik. A szocialisták programja szerint szeretnének a Balaton és a gyógyvizek adta lehetőséget egész évben kihasználni, nem kizárólag a nyári szezonban, ezért olyan fejlesztési programot dolgoztak ki, amely minden évszak adottságait kihasználva a foglalkoztatást is bővítené.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
étterem (11), voroskereszt (24), Komoróczi Lajos (3), alkohol (4), Szeiler Stúdió (32), bíróság (8), Bradley Cooper (1), alapítvány (2), Márton nap (1), goldmark muvelodési kozpont (60), Telecom (2), diákolimpia (1), Hegyi Roland (HR) (5), közétkeztetés (4), Marsalkó Dávid (1), alakformálás (6), Novinszky Petra (1), Polgár Zsolt (1), Gulyás Orsolya (2), diakhitel (7), holokauszt (1), kulfold (245), vitorlázás (37), Csokonai társaság (1), gyermekfelügyelő (1), Tar László (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Clemens Zsófia (1), TDM (3), proa (1), média (1), repülőtér (21), erdő (2), Szabó Ilona (1), baleset (169), Balaton Sound (2), Horvath Terez jegyzo (29), Pálfi László (1), népszavazás (1), Owaimer Zoheir (1), Csángó Zsuzsa (1), telefon (3), munkaviszony (1), vendeglátás (6), dinnye (1), Novák Péter (1), Erdély (2), Cserszegi fűszeres (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Zalacsány (4)