Mester és tanítványa

2013. november 08.
A szólótáncos Simon Zsófia az idén eljutott az Európa-bajnokságra, ahol második lett. Most új koreográfiát gyakorol tanárával, Németh Veronikával, aki úgy véli: a fiatal lányban megvan minden, ami a sikerhez kell.

Hatéves kora óta táncol Simon Zsófival, aki először egy évig modern táncot tanult, majd hét évig néptáncolt, ezután 2007-től négy évig a Rezidance Tánccsoport tagja volt. Következett egy év szünet, amely arra is jó volt, hogy rájöjjön, szeretné magát kipróbálni versenyszerűen is szólótáncban.
Úgy érzi, a kortárs és a modern balett áll hozzá a legközelebb. A világhálón kutakodott, itt talált rá egy éve a Harmónia Ház oldalára, és megkereste Németh Veronika tánctanárt, aki hamar elkezdett egy koreográfiát gyakorolni Zsófival. Már akkor kiderült, hogy érdemes foglalkozni a fiatal lánnyal. – Az otthonunkban, a pinceszinten ki van alakítva egy próbaterem, itt szoktunk gyakorolni – mesélte a tánctanár.

– Áprilisban beneveztünk a Magyar Látványtánc-sportszövetség kaposvári területi bajnokságára, ahol első lettem, majd az országoson is első helyezést értem el. Továbbjutottam az Európa-bajnokságra Budapestre, ahol második lettem – sorolta az eredményeket Zsófi.
Ritka, hogy egy év alatt ennyi díjat begyűjt egy fiatal táncos. – A határ a csillagos ég, leginkább szenvedély és akarat kell a tánchoz, a versenyzéshez, és mindkettő megvan Zsófiban – vélte Németh Veronika.

Két hete kezdtek el egy új koreográfiát, a zenéje erős és mély érzelmeket kelthet az emberben. Az elején még nem tudják pontosan, mit hozhatnak ki a kortárs balettre épülő koreográfiából, minden menet közben derül ki – árulta el a tánctanár. Zsófi – aki jövőre Zalaegerszegre megy tovább tanulni – a táncórákon kívül konditerembe jár, hogy erősítse az izmait, otthon pedig mindennap gyakorol.

megosztás
hozzászólások
balatoni strandbelépő (1), diploma (4), országgyűlési képviselő (33), Balatoni Kurzusok (8), Biró Lajos (1), idojaras (262), egeszsegugy (266), facebook (15), Németh Gábor (1), Barista bajnokság (2), tour de france (1), Magyarország szépe (1), Csikós Beatrix (1), Gál Lajos (9), Zala folyó (1), Palinkas Robert (83), cigaretta (13), Kvarda Attila (25), onkormanyzat (481), keszthely program (1241), okmányiroda (1), óraátállítás (3), Szabó Ilona (1), husvet (14), Papp Gabor (227), webmark (2), Golfclub Imperial Balaton (2), szalloda (59), tavasz (1), Halház kft (1), vírus (1), Cséby Géza (5), Főügyészség (7), keszthelyi kilometerek (78), onkentes (3), Rejuvena (19), diakhitel (7), Tál Zoltán (2), Halott pénz (1), Spar (1), bíróság (8), Koósz Attila (1), nagyméret (1), Polgár Zsolt (1), republic (1), KFT (1), margaret thatcher (1), FINA vizes világbajnokság (1), Bezerics (1), diákolimpia (1)