Menzajegy helyett kártya

2014. szeptember 03.
Kényelmes és korszerű kártyás rendszert vezet be a keszthelyi közétkeztetésben a Gazdasági Ellátó Szervezet. A diákok a héten már az új eszköz segítségével kapják az ebédet.

A papíralapú menzajegyek használatát váltja fel az új, vonalkódos kártyarendszer, mely mind a szolgáltatónak, mind az étkezést igénybevevőknek könnyebbséget jelent – mondta el Ruzsics Ferenc polgármester. – Legelőször a Vajda gimnázium tanulói kapják meg a kártyákat, még a héten, azt követően a többi intézmény diákjai is átvehetik. Ebédbefizetésnél rögtön feltöltődik az adott kódszámú kártya az igényelt étkezések számának megfelelően. A befizetéseket és fogyasztásokat egy központi szerver kezeli.

A vonalkód-leolvasó terminálokat már minden fogadóintézményben kiépítette a Gazdasági Ellátó Szervezet, a rendszer startra kész. A diákok a menzán eztán csak odaérintik a kártyájukat a leolvasóhoz, ami rögtön jelzi, hogy van-e érvényes befizetésük. Akkor sincs gond, ha valaki elfelejtette magával vinni a kártyáját, ekkor elég a helyszínen rendelkezésre álló billentyűzeten a kódszámát beütnie, amit akár a mindig magával hordott telefonjában is eltárolhat.

Szeptembertől ezt a kényelmes és korszerű rendszert veheti igénybe minden olyan keszthelyi intézmény, melynek a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a közétkeztetést: így a Vajda János Gimnázium, az Asbóth Sándor Szakképző Iskola, a VSZK, a Csány-Szendrey Általános Iskola és az Egry József Általános Iskola tanulói és tanárai.

 

megosztás
hozzászólások
kozlekedes (8), Nagy Bálint (10), paleo-ketogén (4), deviza (1), mav (25), Naszádos Péter (12), magyar (1), homoszexualis (1), relaxáció (1), ARC (1), HUSZ (7), néptánc (4), uszoda (9), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), katona (1), természet (2), Visionet (1), Keszthely HUSZ (3), Polgári vélemény (6), festetics (22), sajtóközlemény (5), tappenz (1), onkormanyzat (481), palyazat (164), fogyasztóvédelem (1), sütemény (1), Hanse (2), migráns (3), Golden Globe (3), béremelés (2), Bezerics (1), orosz (1), Semmelweis Egyetem (1), Csikós Beatrix (1), Varga Terézia (1), torkos csütörtök (3), tavasz (1), A Dal (3), Balatoni Kurzusok (8), Gyertyánági Endre (1), hó (4), Bradley Cooper (1), Fidesz (14), nav (29), hűtőgépcsere-program (1), hazassag (6), bíróság (8), Gelencsér Dental (3), Pálfi Attila (1), Koncz Zsuzsa (1)