Menzajegy helyett kártya

2014. szeptember 03.
Kényelmes és korszerű kártyás rendszert vezet be a keszthelyi közétkeztetésben a Gazdasági Ellátó Szervezet. A diákok a héten már az új eszköz segítségével kapják az ebédet.

A papíralapú menzajegyek használatát váltja fel az új, vonalkódos kártyarendszer, mely mind a szolgáltatónak, mind az étkezést igénybevevőknek könnyebbséget jelent – mondta el Ruzsics Ferenc polgármester. – Legelőször a Vajda gimnázium tanulói kapják meg a kártyákat, még a héten, azt követően a többi intézmény diákjai is átvehetik. Ebédbefizetésnél rögtön feltöltődik az adott kódszámú kártya az igényelt étkezések számának megfelelően. A befizetéseket és fogyasztásokat egy központi szerver kezeli.

A vonalkód-leolvasó terminálokat már minden fogadóintézményben kiépítette a Gazdasági Ellátó Szervezet, a rendszer startra kész. A diákok a menzán eztán csak odaérintik a kártyájukat a leolvasóhoz, ami rögtön jelzi, hogy van-e érvényes befizetésük. Akkor sincs gond, ha valaki elfelejtette magával vinni a kártyáját, ekkor elég a helyszínen rendelkezésre álló billentyűzeten a kódszámát beütnie, amit akár a mindig magával hordott telefonjában is eltárolhat.

Szeptembertől ezt a kényelmes és korszerű rendszert veheti igénybe minden olyan keszthelyi intézmény, melynek a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a közétkeztetést: így a Vajda János Gimnázium, az Asbóth Sándor Szakképző Iskola, a VSZK, a Csány-Szendrey Általános Iskola és az Egry József Általános Iskola tanulói és tanárai.

 

megosztás
hozzászólások
sofőrszolgálat (1), monitormagazin (107), ÉrtékTrend extra (7), Stohl András (1), Darren Cranmer (2), holokauszt (1), Palásthy Bese (1), balatoni strandbelépő (1), szerelem (1), Budapest (3), ajándék (8), migráns (3), fitnesz (1), életmód (10), Tóth Xénia (6), Forstner Anna (1), nyugdíjas (2), Télikert (5), ellazulás (1), Mándó Zsuzsanna (1), Pampetrics György (21), marko peter (22), kornyezettudatos (4), Oroszlán Zsolt (2), terápia (4), Vajda János Gimnázium (22), kék zászló (1), Varga Andrea (13), iskola (338), cukorbetegség (2), keszthely (4039), posta (1), utazas (15), keszthelyi-hegység (1), SzezOn bevásárló közösség (1), alga (1), FINA vizes világbajnokság (1), gyógyítás (2), daganat (6), Németh József (1), magyar dal napja (8), gyász (1), Udvaros Dorottya (1), triatlon (13), Koósz Attila (1), mobil (2), pannon egyetem (12), Ranolder (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), torkos csütörtök (3)