Mélyponton az MSZP

2013. március 27.
A pártválasztók körében változatlan a kormánypártok támogatottsága, míg a teljes népességen belül némileg csökkent. Az MSZP népszerűsége tovább esett és évtizedes mélypontra jutott - derült ki a Tárki március 15-ei, hosszú hétvégén gyűjtött adataiból.

A társadalomkutatási intézet szerdán tájékoztatta az MTI-t az ezer felnőtt megkérdezésével készített reprezentatív kutatásának eredményeiről. Közleményükben arra is felhívták a figyelmet, hogy a havazással sújtott hétvégi adatfelvétel eredményeit akár befolyásolhatták is a felfokozott események.
A közlemény szerint a választásukban bizonytalanok vagy az azt titkolók aránya 46 százalékról 51-re nőtt. Az elbizonytalanodásnak leginkább az MSZP a kárvallottja - közölték -, amelynek szavazótábora érzékelhető mértékben csökkent az elmúlt hónapokban: a teljes népesség körében az elmúlt bő egy évtizedben nem volt ilyen alacsony, 10 százalék alatti a támogatottságuk, míg a pártválasztók körében utoljára több mint két éve, 2011 januárjában volt ilyen alacsony a párt népszerűsége.
A Fidesz-KDNP a teljes népességen belül a szavazók 24 százalékára számíthat márciusban, ami mérséklődött a februári 26 százalékhoz képest, és az MSZP szavazótábora is csökkent az elmúlt hónapban, 12 százalékról 9-re.
A pártválasztók között a Fidesz-KDNP támogatottsága februárban és márciusban egyaránt 48 százalék, az MSZP-é viszont 22-ről 18-ra csökkent.
A többi parlamenti párt támogatottsága lényegében változatlan. A Jobbik a teljes népességen belül a februári 9 százalék után márciusban 8-on áll, míg a pártválasztók körében szavazótáboruk 16 százalékon maradt. Az LMP a teljes népességen belül februárban 1 százalékos támogatottsággal rendelkezett, márciusban 2 százalékossal, a pártválasztók között pedig maradt 3 százalékon.
Az Együtt 2014 a teljes népességen belül az előző havi 5 százalék után ebben a hónapban 6 százaléknyi szavazót vonzott, a pártválasztók körében pedig a februári 9 után márciusban 11 százalékos kapna. A Demokratikus Koalíció márciusban is, ahogy hónapok óta, változatlanul 1 százalékon áll a teljes népesség körében, a pártválasztók között pedig 1-ről 3 százalékra módosult a támogatottságuk. mti

megosztás
hozzászólások
Szent Márton (3), Ekmann László (1), relaxáció (1), mav (25), Taliándörögd (1), drogmentes (1), Zsittnyán Tamás (1), Tál Zoltán (2), oscar (13), erzsebet program (4), Centrál Színház (1), efott (6), TRX (22), választás (46), hazassag (6), ZalaSprings Golf Resort (2), retro (1), VOLT fesztival (7), étrend (4), repuloter (64), trianon (2), színház (5), VÉDA (1), Keszthelyi Kiscápák (6), korhaz (99), riporter (1), hévízi kifolyó (3), Németh József (1), Benkő Lívia (1), Magyarország szépe (1), Zalaköveskút (1), Platán étterem (1), Bock Bisztró (12), vállalkozó (4), Budapest (3), szallas (39), Orbán Viktor (3), kisterseg (20), jóga (1), lakás (3), onkentes (3), Astellas-díj (2), Stohl András (1), Együtt (1), golf (11), oktatas (347), Kányavári-sziget (1), tartozás (1), tanulmány (11), fa (1)