Méltó környezetben a nyári játékok

2012. augusztus 08.
Az augusztus 18-ig tartó XIII. Keszthelyi Nyári Játékokon majdnem kétszer annyi előadást láthatnak a nézők, mint a múlt évben. A Festetics-kastély kertjében megrendezett színházi programsorozat a nyári főszezonban hét héten keresztül szórakoztatja a közönséget. Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója a Monitornak beszélt az előző évekről és a jövő terveiről.

Keszthely, a Balaton, a kastély parkja és a színház kiválóan ötvöződik − kezdi Puskás Tamás. Úgy véli: az idei szezon egy kísérlet, kiderül, hogy mennyire vevők az újításokra a keszthelyiek és az ideérkező vendégek. Az idén kétszer hosszabb a rendezvény, a színház mellé pedig becsempészték a táncművészetet is, itt volt az ExperiDance három táncelőadással.
A keszthelyi közönség jó és hálás. A statisztika szerint egy város lakosságának tíz százaléka jár színházi előadásokra, de Keszthely ezt messze túlszárnyalja. Természetesen egy-egy nyári szezon alatt nemcsak a városlakók, hanem az itt nyaralók is ellátogatnak az előadásokra, illetve azok az érdeklődők, akik célirányosan a keszthelyi nyár programjai miatt érkeznek a városba.
− Nagy tervezést igényel a játékok megszervezése, sok körülményt kell figyelembe vennünk – fejti ki Puskás Tamás. − Itt van Hévíz esete: a városban számos ingyenes koncert várja a vendégeket, Keszthelyen pedig fizetős minden előadásunk, a kettő eddig jól megfért egymás mellett, Hévízen koncertek, Keszthelyen pedig egész estés színházi előadások voltak.
Puskás Tamás hozzáteszi azt is, hogy a Centrál Színház nélkül nem jöhetne létre a programsorozat, az idei év tapasztalatait leszűrve fogják megtervezni a következő szezont, amely tartogathat még nagyobb volumenű programokat is, ehhez azonban együttgondolkodás szükséges. 

Augusztusban is Keszthelyi Nyári Játékok

Két előadást láthatnak augusztusban több estén keresztül a kastély parkjában. Minden program este fél kilenckor kezdődik.

Augusztus 9., csütörtök − Black Comedy
Augusztus 10., péntek − Black Comedy
Augusztus 11., szombat − Black Comedy
Augusztus 16., csütörtök − Semmi pánik
Augusztus 17., péntek − Semmi pánik
Augusztus 18., szombat − Semmi pánik

megosztás
hozzászólások
ökölvívás (2), vegetariánus (1), 3D (1), tabor (6), párbajtőr (1), álláshirdetés (18), DK (13), karácsony (20), táplálkozás (1), Ruzsics Ferenc (434), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), utca embere (8), vízkereszt (1), Tar Ferenc (3), hitel (5), év fürdője (4), polgármester (153), Dumaszínház (2), étrend (4), Baptista Szeretetszolgálat (1), országgyűlési képviselő (33), mellrák (1), Bock Bisztró Balaton (16), Katedra nyelviskola (5), idegenforgalmi adó (1), barista (3), jutalom (1), regatta (2), Krepsz-Kapai Bernadett (1), SzezOn bevásárló közösség (1), gyilkosság (1), Happy Dixieland Band (8), programajánló (19), állatkert (1), EU (14), képviselő-testület (37), pedagógus (6), Krasznai István (1), mav (25), Tóth Levente (2), kalendarium (831), szüret (4), ellenőrzés (2), olimpia (152), jóga (1), diakhitel (7), aranyérem (1), Via Hotel (1), Bock Bisztró (12), drog (3)