Melegszik az idő! - A jövő hét közepén 25 fok is lehet

2014. április 20.
A jövő héten folytatódik a változékony idő, többször várható zápor, zivatar, időnként a szél is megerősödhet, ugyanakkor melegszik is az idő, napközben akár 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében.

Hétfő reggel, délelőtt, illetve estefelé a Dunántúlon lesznek erősen felhős területek, ezért ott kevesebb, másutt a gomolyfelhő-képződés mellett több lesz a napsütés. Több helyen lehet számítani záporra, zivatarra,  nagyobb eséllyel az északi országrészben és a Dunántúlon. Napközben megélénkül a szél is. Zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb 18-23 fok között várható.
   
Kedden sokfelé várható zápor, zivatar. Helyenként megélénkülhet a szél, zivatar környezetében átmenetileg meg is erősödhet. A minimumhőmérséklet 6-11 fok között valószínű. Nappal 19-24 fokig melegszik a levegő.
   
Szerdán szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar. Néhol megélénkül, zivatar idején meg is erősödhet szél. A leghidegebb órákban 7-12 fok várható. A nappali maximumhőmérséklet 20-25 fok között alakul.
   
Csütörtökön már több helyen megerősödik a szél. Gyakran lesz erősen felhős az ég, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Szórványosan zápor, zivatar is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között alakul.
   
Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, csak kevés napsütés lehet. Néhol megerősödik a szél, többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet, napközben 15-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.
   
Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen valószínű zápor, zivatar is. Helyenként megélénkül, zivatar idején meg is erősödhet a szél. A minimumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 16-22 fok között alakulnak.
   
Szórványosan vasárnap is számítani lehet záporra, zivatarra, és csak néhány órára süthet ki a nap. A szél helyenként megélénkül, zivatar idején meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-13, a legmagasabb 18-23 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.
 

megosztás
hozzászólások
repülőtér (21), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), tispol (3), Astellas-díj (2), Joós Adél (1), Forstner Anna (1), hatos lottó (93), internet (20), gyermekbarát (2), goldmark muvelodési kozpont (60), Bagyinka Tímea (1), Krasznai István (1), Golden Globe (3), Szeiler (63), medve (1), helikon (41), Cserszegi fűszeres (1), deviza (1), paralimpia (4), parlament (72), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), kozlekedes (8), alkohol (4), ÉrtékTrend extra (7), Kvarda Attila (25), árviz (2), vízilabda (2), kiállítás (16), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Keszthelyi Táncpanoráma (7), luxor (99), Clemens Zsófia (1), voroskereszt (24), Nyitott Balaton (2), Könnyid László (1), vállalkozó (4), Balaton Szinház (959), gyermekfelügyelő (1), strand (21), szakma (1), kerekpar (27), VÉDA (1), Cserszegtomajfutás (5), sztárportré (3), óraátállítás (3), tanulmány (11), VOLT fesztival (7), zápor (1), Nyári Viola (1)