Megújult a Suzuki Jimny

2018. október 30.
Talán minden idők leghosszabb várakozásán vannak túl azok, akik a Suzuki Jimny megújulására vártak, ugyanis az elődjéhez képes pontosan 20 évet kellett várni az új modellre.

Noha az autógyártás bevett szokásai szerint általában 4 évente frissítenek egy-egy modellen a legnagyobb márkák, a Suzuki úgy döntött, egy 1998-as terepjárójához nyúl vissza, hogy felvarrva annak ráncait, új köntösben, új belsővel, de ugyanolyan szeretettel tegye a szalonok kirakatába, mint annak idején.

A különös külsővel érkező megújult Suzuki Jimny hatalmas sikert ért el már külföldön a retrós formavonalával és az óriási érdeklődés fogadta. A több ezer érdeklődő miatt azonban nem is mindenki fog azonnal az új modellhez hozzájutni például az Egyesült Királyságban, ahol csupán 1100 darabot tudnak majd kiszállítani a 4500 érdeklődő ellenére is.

Az új Jimny sikere már most garantált
Bár sok kritika érte már most a megújult Suzuki Jimny külsejét, amely leginkább egy szerethető kis játékautóra hasonlít a korábbi változathoz képest, ám tény, hogy a kritikusok ellenére, a szakma óriási sikert jósol ennek a modellnek. A legújabb trendeknek megfelelően ugyanis mindent tartalmaz, amire egy sikeres, könnyen eladható autónak szüksége lehet.

A legnépszerűbb autó típusok ugyanis manapság a SUV-ok, ráadásul a régi kocsik is kezdenek újra divatba jönni, átalakított, kisebb verziókban. Ezeket pedig mind magában hordozza majd ez a szerethető járgány, amely kellemes külsőben hozza el a retró életérzést a XXI századba.

Az új modellben +50 százalékos merevséget kapunk!
Még az előző évezredben volt, amikor a Suzuki Jimny első változata napvilágot látott és hódította meg a 90-es évek autópiacát. A robusztus méretekről és nagy teljesítményről híres terepjáró azonban két évtizedet kellet, hogy várjon az újabb változatra. Bár első ránézésre látható, hogy az elmúlt 20 év nem minden percét töltötték a tervezők a Jimny megreformálásával, mégis csodálatos eredményt kaptunk a hosszú időn át tartó várakozásért cserébe.

A kedves kis autóvá átalakuló új modell azonban igazán erős belsőt kapott, ráadásul a mai kornak megfelelő biztonsági és technikai megoldásokat is építettek bele. Az autó alapjául szolgáló acél létraváz extra erősítést is kapott merev tengelyes, tekercsrugós felfüggesztéssel, két hosszanti lengőkarral és egy Panhard-rúddal kiegészítve 50%-ot javítottak az autó merevségén. A kormánymű golyópályás, a motor szívó benzines, a váltó azonban választható 5 fokozatos manuális és 4 sebességes automata közül.

A szerethető külső alatt vagány belső lakozik!
A megújult Suzuki Jimny azonban nem csak a külsejével és szerkezetével hódít, hanem a belsejével is. A motorháztető alatt ugyanis a korábbi 1,3 helyett, immáron 1,5 literes változatot kapott, ami ugyan továbbra is négyhengeres, szívó és benzines kialakítású, de 100 lóerővel és 130 Nm nyomatékkal rendelkezik.
Vagyis teljesíti az Euro 6 normákat, így országúton elérhető a 8 literes fogyasztás még terepen 12 litert „eszik” 100 kilométeren. Az új modell le is fogyott elődjéhez képest, így már csak 1135 kilót nyom, amely kifejezetten könnyűnek számít ebben a szektorban. A már most világsikernek ígérkező jármű beszerezhető Magyarországon a suzukierd.hu jóvoltából! Érdemes időben érdeklődni a korlátozott készlet miatt!

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
atlétika (6), eltűnt (5), ZalaSprings Golf Resort (2), zala (1156), ARC (1), Csángó Zsuzsa (1), Havasi Bálint (13), efott (6), Ranolder (1), autizmus (2), Hotel Zenit (3), Hévíz (1213), Kovács Viktória (4), miniszterelnök (2), természetgyógyászat (2), fitnesz (1), vegetariánus (1), Nyári Viola (1), gasztronómia (4), hosegriado (7), alpolgármester (2), Pete Krisztina (1), gerincvédelem (1), autóbusz (1), Burucs Szabolcs (2), parlament (72), Szutrély Péter (7), Czigány Sándor (2), zeneszerző (1), telihold (1), Jobbik (10), Major Veronika (5), Bock Bisztró (12), pünkösdi regatta (5), könyv (1), Visionet (1), halál (42), utánpótlás (1), utazas (15), gyümölcs (2), sarmellek (53), europa-bajnok (5), operatőr (1), állatvédő (5), testkezelés (2), előadás (14), kutatas (81), Udvaros Dorottya (1), vírus (1), nyelvvizsga (2)