Megújult a hévízi Hotel Europa Fit

2012. június 22.
Több mint 120 millió forintot fordított európai uniós forrásból és önerőből az éttermi részleg és a vízi világ felújítására, illetve bővítésére a hévízi Hotel Europa Fit, ahol pénteken avatták fel az új beruházásokat.

Feketéné Fényi Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium egészségipari osztályának vezetője a megnyitón arra emlékeztetett, hogy az Új Széchenyi Terv a "gyógyító Magyarország" elképzelést helyezte előtérbe. Kifejtette, az egészségiparra komplexen kell tekinteni, része ennek a gyógyszeripar, az orvosi eszközök gyártása és az orvosi ellátáson alapuló egészségturizmus is. Magyarország 80 százaléka alatt termálvíz található, Hévíz pedig ezen belül is egyedi.
Hozzátette, a regionális operatív program keretében még a 2014-2020-ig tartó uniós tervezési időszak előtt újabb pályázatot írnak ki olyan szolgáltatások fejlesztésére, amelyek a turizmusra és az egészségiparra együttesen épülnek. Elmondta: az Európai Unió minden tagállamtól elvárja, hogy 2013-ig készüljön nemzeti stratégia a betegek szabad áramlására, és ebből jelentős részt vállalhat Magyarország.
Jó minőségű egészségügyi szolgáltatásokat kínáló kórházak és a rehabilitációt segítő magas színvonalú szállodák együttműködésére van szükség ennek a lehetőségnek a kiaknázásához - jelezte.
Emlékeztetett, hogy az év első három hónapjában némi növekedést mutatott a Magyarországra érkező külföldi turisták száma, bár kissé csökkent a belföldiek forgalma. A Malév csődje a fővárosi ötcsillagos szállodáknak okozott leginkább gondokat, de országszerte továbbra is a négy- és ötcsillagos hotelek iránt mutatkozik a legnagyobb igény.
Könnyid László, a szálloda vezérigazgatója a felújítások részleteiről elmondta: a 12 éve átadott hotelben az átlagosan 70 százalék feletti foglalatság miatt szükség volt a felújításokra. Több mint 70 millió forintot meghaladó beruházással - amelyhez közel 25 millió forintos uniós forrást nyertek - felújították és meditációs tréningekre is alkalmassá tették a konferenciatermeket, valamint korszerűsítették és bővítették a szauna részleget, illetve a medencéket. Még tavaly decemberben átalakították az éttermet is, és így összességében több mint 120 millió forintot fordítottak fél év alatt a szálloda megújítására. mti

megosztás
hozzászólások
Joós Adél (1), Palinkas Robert (83), Rtime (5), HUSZ (7), gyógyfürdő (6), luxor (99), minimálbér (1), Szent Mihály (1), Top 50 (1), Apák napja (1), europa-bajnok (5), bolt (3), punkosdi regatta (9), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Dumaszínház (2), család (1), Hegyi Roland (HR) (5), áruház (1), Füzes Eszter (1), karácsonyi képeslap (1), levendula (2), Hévíz (1219), gyógytornász (1), ajándék (8), Március 15 (2), Horváth Mariann (1), webmark (2), tengerpart (1), világbajnokság (2), recept (178), Manninger Jenő (384), Don (1), Cserszegtomaj (124), Horvath Terez jegyzo (29), örömszerző pillanatok (17), sárkányrepülő (1), árviz (2), pollen (3), büntetés (3), Fidesz (14), garázsvásár (1), jogsebész (9), videó (1), cselgáncs (1), Ács István (10), barista (3), 3D (1), úszás (22), baleset (169), transzfer (1)