Megnyílt a 26. Művészetek Völgye

2016. július 22.
Megnyílt a 26. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál, Veszprém megye három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden tíz napon keresztül több mint ezer kulturális program várja az érdeklődőket.

A Taliándörögdön tartott pénteki megnyitón Oszkó-Jakab Natália program- és marketingigazgató elmondta: a fesztivál három települése közül Taliándörögdön a színházé lesz a főszerep, Kapolcson a könnyűzene, Vigántpetenden pedig a komolyzene kerül a középpontba.

A Taliándörögdi Nemzeti Szín-tér programjait a Nemzeti Színház szervezi, de Színművészeti Egyetemnek is saját udvara lesz a településen. A színház színpadon kortárs társulatokat láthat a közönség és a faluban alakították ki a Fonó-udvart is.
Vigántpetenden a katolikus templomban minden este komolyzenei koncerteket rendeznek, itt lesz hallható Rákász Gergely orgonahangversenye is. A kapolcsi katolikus templomban pedig a Virtuózok versenyben megismert fiatalok, köztük Boros Misi is fellép majd.
Kapolcson kapott helyet idén is a fesztivál nagyszínpada. A MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon fellép az Ivan & the Parazol, Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, az Irie Maffia, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Brains, Szabó Balázs Bandája, a Paddy and the Rats, a Kiscsillag és az Erik Sumo Band, a zárónapon pedig Skye és Ross áll színpadra Morcheeba-ból.    
Kapolcson lesz udvara a Design Terminálnak, Harcsa Veronikának, Hobonak és itt várja a közönséget a Momentán udvar és a Kaláka versudvar is.
A pénteken kezdődött tíznapos programok július 31-én, vasárnap zárulnak. A települések közt minden nap délelőtt tíz órától késő éjjelig óránként közlekednek Csigabusz jelzésű fesztiválbuszok. MTI

megosztás
hozzászólások
Magyarország szépe (1), internet (20), Rio 2016 (32), Ekmann László (1), uzemanyag (24), Giro d'Italia (1), police (513), termálfürdő (1), horgász (5), Könnyid László (1), husvet (14), diploma (4), vitorlázás (37), paleo-ketogén (4), freestyle foci (1), muzeum (55), boldog békeidők (2), karate (2), Vajda János Gimnázium (22), utazas (15), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), esztétika (8), vasárnapi nyitvatartás (1), fitt (1), család (1), múzeumok éjszakája (4), születés (16), Ollári Barbara (1), maraton (59), pannon egyetem (12), gyógytornász (1), uszoda (9), CT (3), ARC (1), kereszt (1), Szemfüles egyesület (3), Cserszegi fűszeres (1), Szutrély Péter (7), homoszexualis (1), Joós Adél (1), Tour de Hongrie (2), Zala folyó (1), Intersport (1), szalon (1), kereskedelem (1), költségvetés (1), szerencsejatek (630), Palinkas Robert (83), diakhitel (7), Naszádos Antal (1)