Megjelent a Bursa Hungarica jövő évi pályázata

2012. október 04.
Megjelent a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer jövő évi pályázati kiírása, a kérelmeket november 15-ig lehet az önkormányzatokhoz benyújtani.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kiemelte: a pályázat célja, hogy az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatási tanulmányait támogassák. E cél érdekében a kormány központi költségvetési és önkormányzati forrásokat is mobilizál.
Felidézték, hogy a Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok és a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás, továbbá a felsőoktatási intézményi segítség.
A Bursa Hungarica-ösztöndíj intézményi részének forrása a felsőoktatási intézmények költségvetésében megjelölt elkülönített forrás, melyet a felsőoktatási intézmények folyósítanak.
Az ösztöndíjnak két fajtája van, az A típusú juttatás két tanulmányi félévre kérhető, feltétele, hogy a lakóhely a pályázatot meghirdető települési önkormányzat területén legyen, valamint a hátrányos szociális helyzet és a felsőoktatási hallgatói jogviszony igazolható megléte.
A Bursa Hungarica B típusú ösztöndíjat 6 tanulmányi félévre lehet igényelni, a feltételek között a különbség, hogy a diák korábban még nem nyert felvételt felsőoktatási intézménybe.
Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíj pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.
A pályázati űrlapok elektronikus kitöltésének és az önkormányzatokhoz történő benyújtásának határideje: 2012. november 15.
A pályázati felhívás és mellékletei elérhetőek a http://www.emet.gov.hu/bursa-hungarica/aktualis/bursa-hungarica-palyazat-2013 címen. mti

megosztás
hozzászólások
Örvényeshegy Piknik (3), Tar Ferenc (3), Liszkay (2), Amazon (3), Clemens Zsófia (1), nyelvvizsga (2), dohany (15), Hírek képekben (10), augusztus 20. (5), boldog (1), Stohl András (1), hosegriado (7), tengerpart (1), Szőcs Tamás (1), diákolimpia (1), Palya Bea (1), utca embere (8), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), nagyik karácsonya (1), atlétika (6), webmark (2), hullámmasszázs (1), Rúzsa Magdi (1), munkaszünet (1), Bradley Cooper (1), vízilabda (2), Tóth Csaba (3), népszavazás (1), statisztika (2), tour de france (1), Vajda János Gimnázium (22), helyesírás (1), felveteli (29), gasztroblogger (2), Palásthy Bese (1), Semmelweis (2), Nagy Angelika (1), igazgató (1), Kovács Patrícia (1), gyenesdias (213), cégtörlés (3), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), DRV Zrt. (3), FINA vizes világbajnokság (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Ugrimanók (1), pálinka (2), Keszthely HUSZ (3), tűzoltó (32)