Megjelent a Bakony és Balaton kártya

2013. augusztus 21.
Megjelent a Bakony és Balaton kártya, amely a térségbe látogató turistáknak biztosít kedvezményeket számos helyi szolgáltatónál, a kártyát szerdán mutatta be Veszprémben a Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet.

A kártyát már egy, a térségben eltöltött vendégéjszaka után igényelhetik a vendégek, és jelenleg 34 helyi szolgáltatónál vehetnek igénybe vele kedvezményesen szolgáltatásokat.
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a rendezvényen kiemelte: a Bakony és a Balaton között elhelyezkedő, Várpalotától Sümegig húzódó térség 43 települése földrajzi, történelmi és kulturális adottságaira építve összehangolt, egész éves turisztikai szezonban gondolkodik. Az együttműködés megnyilvánul például a közös marketingben, amelynek egyik terméke a közös "helyi pénz", a Balatoni Korona, valamint a szakkiállításokon való együttes megjelenésben. Ebbe a sorba áll be most a közös Bakony-Balaton kártya - fűzte hozzá a miniszter.
Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere arról beszélt, hogy a város számos kezdeményezést indított el, amely a térségi turizmus fellendítését szolgálja, ide sorolta a Bakony és Balaton Térségi TDM létrehozását. Ez nem csupán az önkormányzatok együttműködése, hanem a térségben működő nagyvállalatok, gazdálkodó szervezetekkel való összekapcsolódása az idegenforgalom sikerének érdekében - jelentette ki.
Lencsés Tamara, a TDM-szervezet alapját képező nonprofit kft. ügyvezető igazgatója ismertette: a térségbe érkező vendégek 18 szálláshelyen igényelhetik augusztus 16. óta az ingyenes Bakony és Balaton kártyájukat, minden 6 éven felüli gyerek saját kártyát kap. Szinte mindegyik szállástípus megtalálható a kibocsátó partnerek között.
Hangsúlyozta: az elfogadóhelyek lefedik a térség teljes termékkínálatát (vidék, vízpart, aktív, kultúra és helyi ízek termékkategóriák).
A tervek szerint évente 80 ezer kártyát adnak ki évente - mondta Lencsés Tamara.
Szólt arról is, hogy a szervezet még az idén elindítja kerékpárkölcsönző hálózatát, amelyhez kapcsolódóan kerékpáros és túraútvonalakat ismertető térképek is megjelennek majd.
A Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet 2011 áprilisában jött létre a terület idegenforgalmának fellendítésére és a turizmus térségi irányításának összefogására, jelenleg 13 tagja van. A térség által lefedett földrajzi terület Várpalotától Sümegig húzódik, magába foglalva a Balaton keleti és a Bakony déli részét.

megosztás
hozzászólások
Bock Bisztró (12), repülő (3), karácsony (20), Don (1), szunyog (3), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Ács István (10), eltűnt (5), Silver fitness (1), terápia (4), Playboy (1), életveszély (1), reklám (1), jogszabály (1), borünnep (24), jótékonyság (3), hegyalja fesztival (3), Krassói Katalin (1), fitnesz (1), felmondás (1), Cserép Letícia (1), Papp Gabor (227), holokauszt (1), autó (3), Czigány Sándor (2), Liszkay (2), sportlövő (2), alkalmassági (1), állami (1), Balsai Móni (1), Cserszegtomajfutás (5), Semmelweis Egyetem (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), vírus (1), Z. Karvalics László (1), koktél (1), Fenyves allé (1), parlament (72), Tóth Xénia (6), Sárdi Katalin (1), kutya (23), tranzakciós díj (1), hó (4), homoszexualis (1), táncpanoráma (5), menza (2), nagyméret (1), kiállítás (16), tűzoltó (32), Rejuvena (19)