Megérkezett az 500L után az 500L Living ráncfelvarrott modellje is!

2017. augusztus 02.
A Fiat elérhetővé tette az 500L családjába tartozó 500L Living-et, mely az eddig gyártott legtágasabb 500-as.

Érdemes megismernie a Fiatszabo.hu lényegretörő összefoglalóját.

Belső tér
Az 500L Living kényelmes, ugyanakkor sok funkcióval bíró modell. Az autót szalagszerűen veszi körbe az üvegezés, amely a vezetés során problémát okozó holtterek megszűnését is eredményezi. Különleges, de kifejezetten ötletes megoldás a Fiat-tól az A-oszlop kettéosztása. Az eddig a kilátást akadályozó tér kapott egy extra üveget, így nagyobb terület belátható.
A műszerfal ugyanakkor szépen, értelemszerűen tagolt. A műszerek az ergonómia szabályait is betartják, így logikusan épülnek fel, nem kell keresnünk a műszerfalon az információt, hiszen minden éppen ott van ahol lennie kell.

Kényelem
Persze a kényelemről sem kell megfeledkeznünk. Ehhez a Fiat úgy járult hozzá, hogy a lehetőséget teremtett arra, hogy az igényeink szerint variáljuk az üléseket és a csomagteret. A gyártó szerint 1500 különféle kombinációban változtatható meg a belső tér. A csomagtér variálásához a “cargo magic space" rendszer van segítségünkre, mellyel 3 különböző arányban osztható fel. Az ülések összecsukhatóak, de akár le is hajthatjuk azt, attól függően mit is szeretnénk szállítani. Kényelmesen bepakolhatjuk a csomagtérbe a kerékpárt, illetve az ülések lehajtása által a jármű belső terének teljes hosszában vízszintes rakodófelület hozható létre.

Teljesítmény
A Fiat 500L Living 5 féle motorral kapható, a benzines 0,9-es TwinAir motor 105 LE teljesítményre képes, de a legnagyobb teljesítményű 1.4-es T-Jet Popstar motorral 120 LE-s motorral is használhatjuk az autót.

Biztonság
A biztonságról is gondoskodott a Fiat, erre azonban szükség is volt. A többi 500L-től eltérően az 500L Living 7 üléses változatban is elérhető, melyhez akár 7 légzsák is társulhat. Az éjszakai vezetés során segít nekünk az autó, hiszen az első fényszórók gondoskodnak a megfelelő világításról, míg a ködlámpák automatikus kanyarkövetés funkcióval vannak felszerelve, így kanyarodás közben is beláthatjuk, mi vár ránk.
A Living tartalmazza a további biztonsági összetevőket: a ABS, az ESP (menetstabilizátor), a BAS fékasszisztens mellett még jó néhány, biztonságot növelő rendszer található benne.

Összegzés
Sokáig lehetne sorolni az új 500L Living előnyeit, de tulajdonképpen egy bővített 500L-ről van szó. A fő változás a többi modellhez képest nyilvánvalóan az utasok számának növekedése, mely kis átalakítást igényelt a karosszériában is.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
farsang (2), vendégéjszaka (2), Keszthelyi Kiscápák (6), Bock Bisztró (12), paleo-ketogén (4), Suba Alexandra (1), Pampetrics György (21), europa-bajnok (5), párbajtőr (1), Nagykanizsa (1), Kastély kávézó (1), terápia (4), energia (6), munkahely (8), táncpanoráma (5), marko peter (22), Novinszky Petra (1), helyesírás (1), egynapos sebészet (1), Ranolder (1), kornyezettudatos (4), karrier (1), nyár (1), jóga (1), életveszély (1), cipősdoboz (3), cigaretta (13), Cserszegi fűszeres (1), cégtörlés (3), Egészségfejlesztési Iroda (1), korcsolya (3), kollégium (1), képviselő-testület (37), strand (19), vitorlásverseny (26), MSZP (17), Cserszegtomajfutás (4), Füzes Eszter (1), program (7), Ruzsics Ferenc (424), Magyar Telekom (1), Balaton Szinház (897), posta (1), tűzoltó (27), katasztrofavedelem (42), tanulás (2), Tata (1), Bóka István (1), Hírek képekben (10), C+ fesztivál (1)