Még minőségibb gyógy- és egészségturizmussal

2014. február 20.
Beléptetőrendszer, tótörténeti kiállítás, iszapmedence. E három saját erőből megvalósult fejlesztéssel bővült a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház az utóbbi időben. Az ünnepélyes avatás alkalmával dr. Kvarda Attila, az intézmény főigazgatója elmondta: a szolgáltatások minőségét javító beruházások a gyógy- és egészségturizmust, vendégeik kényelmét szolgálják, s reményeik szerint növekszik majd a tófürdőbe érkezők száma is.

A beléptetőrendszer felújítása már régóta tervben volt, hiszen az intézmény céljai között az szerepelt, hogy a vendégek minél gyorsabban és kényelmesebben bejuthassanak a tófürdőbe. Ez a cél most teljesült, a jelenleg létező legmodernebb rendszert építették ki a létesítmény mindhárom bejáratánál. Dr. Kvarda Attila  hozzátette: a rendszer fejleszthető, s a stratégiai terveik szerint ez az elkövetkezendő években meg is történik. A vendégek a fejlesztések után nemcsak a jegyeket vásárolhatják majd meg a bejáratoknál, de a szolgáltatásokat is.A bejáratnál történt avatás után a tófürdő folyosóján folytatódott a program, ott ugyanis átadták a nemrég kialakított tótörténeti kiállítást. Dr. Havasi Bálint, a keszthelyi Balatoni Múzeum igazgatója mondott beszédet, amelyben felidézte a gyógytó keletkezését, történetét, s méltatta a tizenöt tablóból álló tárlatot. Úgy fogalmazott, hogy a készítők maximálisan eltalálták a szövegek és a fotók arányát. Nem titkolta, a kiállítás helye szokatlan, hiszen a közönség fürdőruhában tekinti meg az anyagot, a tervezőknek pedig leginkább csak egy generációra kellett gondolniuk, amikor átgondolták a tárlat koncepcióját. A kiállítás négy nyelven íródott, tartalma nagyon széles körű. A tó történetétől kezdve bemutatja annak gyógyhatásait, a kezeléseket, állat- és növényvilágát. Dr. Kvarda Attila megjegyezte: örülnek a tárlat anyagának, hiszen magyar és külföldi vendégeik számos értékes információt kapnak, s azokat tovább is adhatják ismerőseiknek.

Ezután átadták a nemrég elkészült iszapmedencét, amely az egyik napozóterasz mellett, a tóba merülve kapott helyet. A főigazgatótól megtudtuk, hogy a múltban Hévízen, a lefolyó mellett iszappalota működött, amit szép számban használtak a vendégek. Az új létesítmény ezért a történelmet is idézi, s a remények szerint újdonságot és kedvelt szolgáltatást jelent majd a vendégeknek. A részleteket Juhász János, a gyógyfürdőkórház beruházási osztályának vezetője ismertette a jelenlévőkkel. Mint mondta, az iszapmedencét ott alakították ki, ahol azt a tó mélysége lehetővé tette. A létesítmény különlegessége és egyedisége, hogy a tóban lévő iszapot használják benne, vagyis az iszap és a gyógyvíz a betegeknél eredeti állapotában fejti ki kedvező hatását. Elmondta azt is, hogy a fejlesztések e beruházásnál is napirenden vannak, amennyiben a vendégek körében kedveltté válik, úgy megvalósulhatnak.

megosztás
hozzászólások
Oláh Péter (2), sport (1085), vallás (1), vívás (1), Csöre Gyula (1), Tata (1), Tarkarét Biofarm (1), Cséby Géza (5), pannon egyetem (12), étel (3), gyógyfürdő (6), DK (13), cselgáncs (1), büntetés (3), recept (178), Balatoni Hajózási Zrt (4), nagyméret (1), Vaszily Zsolt (3), Barista bajnokság (2), Balatoni Szövetség (3), szallas (39), Berecz András (1), Babos Lajos (1), pünkösdi regatta (5), Jemen (1), Radnóti Miklós (1), karrier (1), Rtime (5), Helikoni ünnepség (4), Don (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), voroskereszt (24), Horváth Lászlóné (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Golfclub Imperial Balaton (2), Hosszú Katinka (2), Cseh László (1), Varga Terézia (1), újszülött (1), Kastély kávézó (1), georgikon dse (7), életveszély (1), paralimpia (4), kalendarium (831), Centrál Színház (1), Lel Ki Főzde (1), Básti Juli (1), Magyar Államkincstár (2), Bartha Gábor (34)