Még egyszerűbb a Diákhitel igénylése

2013. augusztus 17.
A 2013/2014-es tanévre augusztus 15-től igényelhető újra mindkét Diákhitel-konstrukció: a szabad felhasználású Diákhitel1, melynek az első félévre megállapított kamatlába 7,5% és a kizárólag képzési költségekre fordítható Diákhitel2, mely állami kamattámogatott hitelként csupán 2%-os kamatterhet jelent a hallgatóknak.

Az idei tanévtől még egyszerűbb és kényelmesebb a Diákhitel igénylése, hiszen a Diákhitel Direkt online felület mellett, már a felsőoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületeiről is elindítható az ügyintézés.

Azok a hallgatók, akik úgy döntenek, hogy kiadásaik fedezésére a Diákhitelt is igénybe vennék, ezt már a mai naptól megtehetik. A diákhitelek az idei tanévtől még egyszerűbben elérhetők, hiszen a Diákhitel elektronikus ügyintézési felülete, a Diákhitel Direkt (www.diakhiteldirekt.hu) mellett, az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületeiről (ETR/Neptun) is lehetőség nyílik a Diákhitelek igénylésére. Az ügyfélbarát változás eredményeképpen, a hitel kérelmezőinek a tanulmányi rendszerben levő személyes és tanulmányi adataikat már nem kell az igényléskor kitölteniük, hiszen a Diákhitel Direkt ezeket az adatokat automatikusan átveszi az intézmények tanulmányi rendszereiből. Ezáltal a Diákhitel Központnál és a felsőoktatási intézménynél levő hallgatói/igénylői adatok között eltérés nem lehet, ily módon a hitel folyósítása gördülékenyebbé válhat.
Az igénylést követően a hiteligénylési adatlapokat a felsőoktatási intézmény hiteligénylési pontjain (http://www.diakhitel.hu/index.php/hu/ugyfeleinknek/erdeklodom/hiteligenylesi-helyek), vagy a Diákhitel Központ Személyes Ügyfélszolgálatán lehet leadni. A Diákhitel Direkt felületen közvetlenül igényelt hitelkérelmek továbbra is leadhatók a már megszokott módon, vagyis a partner pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahivatalokban, vagy a Diákhitel Központ Személyes Ügyfélszolgálatain.

A szabad felhasználású Diákhitel esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forinthoz juthatnak hozzá a hallgatók, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. Azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 16-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá az igényelt összeghez, mely a Diákhitel1 esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlen a felsőoktatási intézményhez érkezik meg.

A várhatóan megnövekvő ügyfélforgalom gördülékeny kiszolgálása érdekében a KÖKI Terminálon található Diákhitel Személyes Ügyfélszolgálat augusztus 17-étől, szombatonként is nyitva tart 10.00 és 14.00 óra között, a Csalogány utcai Ügyfélszolgálat a megszokott nyitvatartási renddel üzemel tovább. A Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló magyar és angol nyelven a nap 24 órájában elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén a www.diakhitel.hu portálon.

A Diákhitel Központ honlapján már néhány hete elérhető a „Pénzügyi tájoló” elnevezésű internetes alkalmazás, mely segítséget nyújt a felsőoktatásba bekerült hallgatóknak, szüleiknek, vagy éppen a pedagógusoknak reális képet alkotni a továbbtanulás anyagi vonzatairól. A program (http://www.diakhitel.hu/index.php/hu/penzugyitajolo) az egyetemi/főiskolai élet bevételi és kiadási oldalát egyaránt megmutatja az érdeklődőknek.

megosztás
hozzászólások
meiszner kati (16), tappenz (1), keszthely foter (201), onkormanyzat (481), Liszkay (2), Lel Ki Főzde (1), balett (1), Anna-bál (2), Fodor Márk (8), Semmelweis (2), téligumi (1), Pura Vida Port (1), könyvbemutató (2), gyógyszertár (1), regisztráció (1), gyógyítás (2), Gyertyánági Endre (1), keszthelyi kilometerek (78), korhaz (99), Krepsz-Kapai Bernadett (1), újszülött (1), diakhitel (7), Horváth Lászlóné (1), viz (1), életveszély (1), Bagyinka Tímea (1), Révai Gábor (1), Bartha Gábor (34), Csöre Gyula (1), Joós Adél (1), tranzakciós díj (1), magyar dal napja (8), punkosdi regatta (9), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), unicef (1), muzeum (55), Németh Gábor (1), Ékszertáska (2), transzfer (1), verseny (2), katasztrofavedelem (44), luxus (4), áruház (1), nő (2), vízimentő (5), Keszthely HUSZ (3), Sziládi-Kovács Tibor (2), pünkösdi regatta (5), Az év orvosa (1), hullámmasszázs (1)