Másodfokú hőségriasztás hétfőig - Itt a légkondicionált helyiségek listája

2015. június 11.
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. június 11. (csütörtök) 12:00 órától június 15. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Magyarország fölé. Az előrejelzés szerint a legnagyobb hőség vasárnap várható, ekkor 25-28 Celsius fok közötti középhőmérséklet valószínű, de a nagyobb városokban ennél melegebb is lehet. A kánikulában csak helyenként hozhat enyhülést egy-egy kisebb zápor, zivatar. Hétfőn nyugat felől várható, hogy visszaesik a hőmérséklet.

 

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéri, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a tűző napon. Megfelelő ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Aki teheti, töltsön több órát légkondicionált helyiségben. A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a fővárosi és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán.

A nagy hőség bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Ilyenek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív és érrendszeri betegségben szenvedők. Az autóval közlekedők figyelmére is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg, ők fokozott óvatossággal vezessenek. Akik a kánikulát vízparton töltik, napozás után hűtsék le magukat mielőtt a vízbe mennének, ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.
MTI Fotó: Marjai János

Légkondicionált helyiségek listája Zala megyében!

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
szolárium (1), Zsittnyán Tamás (1), Clemens Zsófia (1), Visionet (1), ellenőrzés (2), relaxáció (1), Balatoni Szövetség (3), pápa (1), Polgári vélemény (6), munkaviszony (1), tour de france (1), vitorlásverseny (30), piac (6), festetics (22), fürdő (2), Nyári Viola (1), Naszádos Antal (1), szuperhold (1), himnusz (1), La Montanara (1), felsőoktatás (9), Taliándörögd (1), magyar dal napja (8), torkos csütörtök (3), Csángó Zsuzsa (1), Koósz Attila (1), ruha (2), MSZP (17), borünnep (24), Központi Statisztikai Hivatal (3), ökölvívás (2), szalloda (59), kalendarium (831), Paleomedicina (1), cselgáncs (1), Bezerics (1), csillaghullás (2), mozi (13), kenyér (7), angus marha (1), tappenz (1), google (3), tavasz (1), repuloter (64), csapadék (1), Balaton Sound (2), recept (178), Horvath Terez jegyzo (29), Sziládi-Kovács Tibor (2), természetgyógyászat (2)