Már postán a felvételizők regisztrációs csomagja

2012. május 23.
Az Oktatási Hivatal ezekben a napokban küldi ki a felsőoktatási intézményekbe jelentkezőknek a regisztrációs csomagokat, amelyek többek között tartalmazzák a jelentkezési adatokat abban a formában, ahogyan a központi felvételi adatbázisba bekerültek. A csomagokat legkésőbb május végéig megkapják a diákok.

A hivatal MTI-hez eljuttatott szerdai tájékoztatója szerint a csomagból a személyes adatok mellett a megjelölt képzések és azok megfelelő sorrendje is ellenőrizhető. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a jelentkezési adatok május közepétől az e-felvételi felületén is elérhetők, azok esetleges javítása, a hiányzó információk pótlása is történhet az e-felvételi rendszerében.
A csomagokat legkésőbb május végéig megkapják az érintettek, kivéve a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezőket és a tanári mesterképzési szakot megjelölőket, ők a jelentkezés sajátosságai miatt június végéig kapják meg a dokumentumot.
A közlés szerint a csomag részét képező regisztrációs levélben szereplő információkat a jelentkezőnek kell ellenőriznie. A csomag tartalmazza a befizetett eljárási díjról szóló számlát is.
A közlemény szerint ha valaki egy alapképzési szakot csak állami ösztöndíjas formában jelölt meg, de vállalná a részösztöndíjas képzést is, akkor lehetősége van július 10-ig az adott szakok ilyen, "K"-jelzésű formáját utólag megjelölni. Részösztöndíjat műszaki, természettudományi, informatika képzési terület alapképzési szakjain, valamint földmérő, földrendező mérnöki, mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnöki, tájrendező és kertépítő mérnöki, orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus alapképzési szakokon lehet választani.
Felhívták a figyelmet arra is: a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi rendszert az ügyintézési időszakban - július 10-ig, a dokumentumpótlás határidejéig - minden jelentkező használhatja, azok is, akik korábban papíralapú jelentkezési lapot adtak be. Akik nem szeretnék igénybe venni az e-felvételi rendszert, a megfelelő kérelmeket kitöltve és aláírva az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest Pf. 1190 postacímre juttassák el. mti

megosztás
hozzászólások
VeszprémFest (1), tenisz (3), 2016 (2), Manninger Jenő (384), Jemen (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), média (1), életveszély (1), Oláh Péter (2), étterem (11), nyugdij (8), alpolgármester (2), kormanyhivatal (93), katona (1), Sárdi Katalin (1), Anna-bál (2), Balaton átúszás (5), debrecen uszo eb (16), ellenőrzés (2), Szeiler (63), idegenforgalom (174), Fehér szalag (1), Balatonfüred (3), Szőcs Tamás (1), Révai Gábor (1), Palinkas Robert (83), Bradley Cooper (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), kötélugró (1), érettségi megoldás (5), Szabó Ilona (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), online (1), Horvath Terez jegyzo (29), cselgáncs (1), költségvetés (1), kezilabda (64), Kehidakustány (1), sütemény (1), horgász (5), Donkó Imre (1), Nyitott Balaton (2), halál (42), áruház (1), Tóth Levente (2), atlétika (6), viz (1), népszavazás (1), sárkányrepülő (1), Bocuse (3)