Mandula és művésztelep

2013. április 08.
Ahogy az utóbbi öt évben minden április elején, úgy az idén is megrendezték a Hercegi mandulás napok elnevezésű programot Vonyarcvashegyen. Az időjárás nem alakult túl kedvezően, s bár feldíszítették az egykori Festetics-ültetvény helyén, a jelenlegi Mandulás utcában lévő fákat, a műsort a művelődési házban rendezték meg, helyi és környékbeli művészeti csoportok (Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvósegyüttes, Gyenes táncegyüttes, Kanizsai Gólyalábasok, Booombatucada ütősegyüttes) fellépésével.

Emellett felavattak három játszóteret is a településen. A Hercegi mandulás napoknak már kezdettől részük az a látványos és nagyszabású kiállítás, amelyet a Helikon Tavernában rendeznek meg ez alkalommal. Mint megtudtuk, az egykori, műemlék Festetics-pincében hatodik alkalommal nyitották meg a Helikon Taverna Nemzetközi Művésztelep alkotóinak tárlatát. A tábor – mint kezdettől fogva mindig – február végén Fodor Márk, az éttermet üzemeltető cég ügyvezetője támogatásával jöhetett létre. Akkor tizennégy festőművész – többségük Magyarországról, illetve Szerbiából érkezett, de Ausztriából is volt vendégalkotó – és egy költő tevékenykedett a telepen. Amellett, hogy az egyhetes telep alkalmával számos művészeti alkotás látott napvilágot a Helikon Tavernában, a tábor Vonyarcvashegy kulturális és turisztikai népszerűsítését is kiválóan szolgálta. A régmúlt és a jelen kultúrtörténete, valamint a hagyományok szorosan összekapcsolódtak egymással. A kiállítást két hétig tekinthetik meg az érdeklődők, de utána is megnézhetik a festményeket az étteremben és a hotelben, azokkal ugyanis – galériaként – a helyiségeket dekorálják.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Pálfi László (1), felsőoktatás (9), Rézsó Tamás (6), cselgáncs (1), Tóth Levente (2), Szutrély Péter (7), szűrés (1), Liszkay (2), gyógyítás (2), adó (6), cukorbetegség (2), rezsi (18), punkosdi regatta (9), HUSZ (7), Csikós Beatrix (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), újév (6), koraszülött (1), Hanse (2), Keszthely HUSZ (3), világnap (1), programajánló (19), Szeiler Gábor (1), Csángó Zsuzsa (1), Koncz Zsuzsa (1), katona (1), VÉDA (1), Básti Juli (1), traffipaxrendszer (1), Révai Gábor (1), állatkínzás (2), kovács (1), KFT (1), Palásthy Bese (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Musica Antiqua (2), karnevál (1), Magyarország tortája (1), vb (8), Pappné Beke Judit (1), Bálint NatáLia (2), Eurovíziós Dalfesztivál (1), utánpótlás (1), temetés (2), Burgonyakutatási Központ (2), Balatonátcsúszás (1), Ács István (10), Udvaros Dorottya (1), Illés Fanni (1), táplálkozási tanácsadó (1)