Május a vitorlázás hónapja Keszthelyen

2016. április 03.
Májusban újraindul a vitorlásélet, május 1-jén a helyi vitorlásklubok megnyitják a vitorlásszezont, ünnepélyesen megkoszorúzzák a Balatont. Más szempontból is fontos hónap május a vitorlázók életében.Pünkösdkor látogat Keszthelyre a Balaton Kékszalag utáni második legnagyobb vitorlásversenye, a Pünkösdi Regatta. A verseny évtizedes hagyománnyal bír, és az egyetlen olyan vitorlásrendezvény, amely több napra is képes Keszthelyre csalni a balatoni vitorlázókat. A rajt május 14-én lesz Balatonföldváron, ahonnan Keszthelyre érkezik a mezőny, átlagosan 250-300 hajó. Szombaton a Keszthelyi jachtkikötő ad helyszínt a délutáni és esti rendezvényeknek. Kiállítások, gasztronómiai bemutató, borházak várják az érdeklődőket, és nem csak a vitorlázókat. Este koncertek színesítik a programot a kikötőben felállított színpadon. Vasárnap rendezik meg a Keszthelyi-öböl-kerülő betétfutamot, a Hanse Hungaria Nagydíjat, amely reggel kilenc órakor rajtol a móló vonalától, és a szigligeti vár, Zala-torok által határolt, csaknem 30 kilométeres pályán zajlik. Délután kerül sor a szombati nap és a vasárnapi betétfutam eredményhirdetésére, majd a Keszthelyi jachtkikötőben koncerttel és zenés programmal folytatódik a parti esemény. Pünkösdhétfőn a mezőny elrajtol az utolsó etapra, és Badacsony–Fonyód vonalában befutóval ér véget a Pünkösdi Regatta, a Balaton 2016-os vitorlásverseny-szezonjának nyitánya.  

A Pünkösdi Regattára eddig nagy számban jelezték részvételüket a Balaton ismert és híres versenyhajói. Ha minden igaz, először csodálhatják meg az érdeklődők a Keszthelyi-öbölben Litkey Farkas tizenegyszeres Kékszalag-győztes és többszörös Európa-, illetve világbajnok vitorlázó olimpikon svájci gyártmányú, Decision 35 típusú versenykatamaránját.

Május végén színvonalas szakmai vitorlásverseny, az Építészregatta látogat városunkba, remélhetőleg magas résztvevői létszámmal. A versenyzők egy szombat délutánt és estét töltenek Keszthelyen a jachtkikötő vendégeként. 

megosztás
hozzászólások
Forstner Anna (1), állatvédő (5), fagylalt (6), Sziládi-Kovács Tibor (2), georgikon dse (7), ZalaSprings Golf Resort (2), balatoni strandbelépő (1), magyar dal napja (8), Fenyves allé (1), Szennyai Anita (2), étrend (4), Lel Ki Főzde (1), kormánymegbízott (1), téligumi (1), Szent Márton (3), hó (4), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), C+ fesztivál (1), gasztroblogger (2), Kányavári-sziget (1), Mikulás (8), Balaton Sound (2), transzfer (1), pünkösdi regatta (5), párbajtőr (1), Pampetrics György (21), verkli (5), Zalai Kutyasuli (1), tavasz (1), Szabó Ilona (1), HIV (1), adó (6), könyv (1), Tóth Gergely (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Rio 2016 (32), jatek (2), kert (1), nyugdíjas (2), Street Festival Keszthely (1), Gyertyánági Endre (1), tranzakciós díj (1), vízimentő (5), retro (1), állami (1), családbarát (1), koktél (1), Silver fitness (1), érettségi megoldás (5)