Ma kezdődik a második keszthelyi verklifesztivál

2014. szeptember 06.
Mintegy félszáz külföldi és magyar kíntornás részvételével kezdődik ma Keszthelyen a belváros több pontján felállított mechanikus zenegépekkel a második verklifesztivál.

A múlt évben már több ezer látogatót vonzó kétnapos rendezvényt a Keszthelyi Turisztikai Egyesület a Keszthely Térségi Vállalkozói Klubbal, a Sétálóutcai Kereskedők Egyesületével és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületével közösen szervezik. A magyarok mellett többségében svájci, német, lengyel, cseh és francia zenegépek és gazdáik láthatóak és hallhatóak a belvárosi utcákon, tereken, illetve a Festetics-kastély parkjában.

A közönség ezúttal is megválaszthatja a legszebb hangú és küllemű zenegépet, a leginkább korhűen öltözött tulajdonosát, de a látogatókat is időutazásra invitálják a szervezők. A múlt évihez hasonlóan idén is arra bíztatják az érdeklődőket, hogy a 18.-19. század világának ruháit öltsék magukra, hogy azután közülük is kiválaszthassa a közönség a legjobb jelmezben érkezettet.
A fesztivál kezdeményezője a svájci, de már néhány éve Gyenesdiáson élő Hansjörg Surber, aki Keszthelyen zeneautomata- és fonográfmúzeumot is nyitott.

 

megosztás
hozzászólások
aranyérem (1), Rtime (5), eon (2), Clemens Zsófia (1), állatvédő (5), Révai Gábor (1), Divinyi Tamás (4), MSZP (17), traffipaxrendszer (1), meteorologia (146), munkaviszony (1), Vigántpetend (1), Bock Bisztró Balaton (16), Mátrai Gabriella (2), tour de france (1), alkohol (4), web (5), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), szalon (1), Tar Ferenc (3), túlsúlyos (3), Hévíz (1219), Az év orvosa (1), Filharmónia (1), bezárás (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Dumaszínház (2), deviza (1), Cserszegi fűszeres (1), Keszthely HUSZ (3), gyógyszertár (1), belfold (1440), rezidance (5), zivatar (1), balett (1), felmeres (10), Magyarország szépe (1), verkli (5), párbajtőr (1), Bock Bisztró (12), gyermekszám (1), Tata (1), Főzzünk játszva (2), 2016 (2), vuz kft (17), drogmentes (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Béres Attila (2), okmányiroda (1), kereskedelem (1)