Luxusnyaralás utazási hitel segítségével

2015. június 27.
Álomnyaralást tervez, de a szükséges anyagi háttér még nem áll hozzá rendelkezésére? Az egész évben vágyott pihenés megszervezéséhez sosincs késő hozzálátni, ám fontos, hogy már a szállásfoglaláskor és a repülőjegy megvásárlásakor tisztában legyen azzal, milyen forrásból fogja finanszírozni a kikapcsolódást.

Míg hazánkban viszonylag olcsón megúszható a pihenés, addig elég csak elhagyni határainkat, és már a közeli tengerpartokon is tetemes összegeket hagyhatunk ott, ha igazán luxus körülmények között szeretnénk megszállni, és a szórakozási lehetőségeken sem spórolnánk. Minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek a körutazások és az egzotikus célpontok, melyek esetében azonban akár több milliós kiadásra is számíthatunk. Ma már nem kell az ezek nyújtotta élményekről sem lemondanunk azért, mert éppen nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg, utazási hitel felvételével ugyanis megoldható a finanszírozás.

Internetes segítség a választáshoz
A hitelintézetek többféle ajánlattal állnak rendelkezésre akkor is, ha utazási célú hitelezésről van szó, ám a választás előtt érdemes megismerni a lehető legtöbb ajánlatot, lehetőleg egyéni igényeinknek megfelelő csoportosításban. Ebben lehetnek nagy segítségünkre a különböző hitel összehasonlító oldalak is, amik a  kölcsön választás kapcsán összesítve mutatják meg az Ön előtt álló lehetőségeket.

Mire lesz szükség a hitelfelvételhez?
Mielőtt személyesen felkeresné a választott hitelintézetet, érdemes tisztában lennie azzal, milyen igazolásokra, iratokra lesz szükség ahhoz, hogy mihamarabb hozzájuthasson az utazási hitelhez. Mindenekelőtt azt fogja ellenőrizni a bank, hogy nem szerepel-e a KHR listán. Amennyiben ez megtörtént, akkor személyi igazolványát, bankszámlakivonatát, és valamilyen utolsó havi befizetett közüzemi számlát is fel kell majd mutatnia. Természetesen feltétel a hitelfelvételnél, hogy már betöltse a 18. életévét, egyes hitelintézeteknél ez a korhatár a 20. életévben lett megállapítva.

Természetesen nem mehetünk el a jövedelemigazolás mellett sem. Bár minimálbérrel is van lehetőség hitelt felvenni, de tény, hogy sok banknál legalább minimum 100 ezer forintos nettó jövedelem szükséges ahhoz, hogy felvehető legyen a hitel. A lakáshiteleknél és a szabad felhasználású személyi hiteleknél gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, és akár már 1-2 napon belül hozzájuthatunk pozitív elbírálás esetén a szükséges összeghez. Abban az esetben, ha a választott utazási iroda szerződéses viszonyban áll a hitelintézettel, akkor ez még gyorsabban is megtörténhet.

Milyen költségekkel kell számolnunk?
Utazási hitel felvétel alkalmával rendkívül fontos, hogy tisztában legyen azzal, mennyibe is fog kerülni ténylegesen a vágyott luxusnyaralás. Erről a THM mutató ad információt, mely az utazási hitelekhez hasonló gyorshitelek esetében 18 és 30 százalék között szokott mozogni összegtől és futamidőtől függően. A minimálisan és a maximálisan felvehető összegek igen széles skálán mozognak, arra azonban ajánlott ügyelni, hogy a kamatmentes hitelek esetében olyan rejtett költségekre is számolni kell, mint amilyen a hitelbírálati díj, vagy a folyósítási díj. Annak érdekében, hogy a teljes piaci kínálatot sikerüljön áttekinteni, érdemes segítségül hívni olyan szakértő oldalakat, mint amilyen a Netrisk.hu is, mely kölcsön és hitel témájában otthonosan mozog az aktualitásokat illetően. Ha körültekintően hozza meg az utazási hitel felvételével kapcsolatos döntést, nem fordulhat elő, hogy megbánja azt a jövőben.

megosztás
hozzászólások
Mándó Zsuzsanna (1), kutatas (81), kulfold (245), kenyér (7), MTI (595), repuloter (64), Hosszú Katinka (2), Cserszegi fűszeres (1), kutyás strand (5), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), videó (1), táplálkozás (1), KDNP (1), boldog békeidők (2), szalon (1), ajánló (1148), Németh Veronika (1), ÉrtékTrend extra (7), Z. Karvalics László (1), paleo (13), georgikon dse (7), bolt (3), táncpanoráma (5), vlog (4), Kartali Zsuzsanna (1), tispol (3), egynapos sebészet (1), relaxáció (1), vasárnapi nyitvatartás (1), Bartha Gábor (34), transzfer (1), környezetvédelem (2), gyermek (12), daganat (6), holdfogyatkozás (1), Sárdi Katalin (1), Intersport (1), program (7), Balatoni Szövetség (3), influenza (2), Libás (2), karate (2), építész (3), verseny (2), Nagykanizsa (1), jog (3), gyógyfürdő (6), földrengés (2), Laky András (2), meiszner kati (16)