Lökéshullám a hévízi terápiában

2013. szeptember 21.
A lökéshullám-terápia huszonöt éve ismert kezelési módszer, amelyet elsőként vesekövek zúzására használtak. Az eljárás továbbfejlesztésével ma már a mozgásszervi betegségek gyógyítására is sikeresen alkalmazzák, több mint egy éve Hévízen is. Vas-Barna Rita, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Hotel Spa Hévíz terápiavezetője ismerteti a lökéshullám-terápia lényegét, alkalmazását és előnyeit.

A lökéshullám-terápia modern és hatékony kezelési módszer. A kezelőfej segítségével gyorsan terjedő hanghullámokat juttatnak a test fájdalmas területeibe. Mélyen a szövetekben szétterjedve, nagy területen fejtik ki fájdalomcsillapító hatásukat, gyulladáscsökkenést indítanak el.

A valódi okokra koncentrálunk!
Ezek a hullámok beindítják a test öngyógyító mechanizmusait, élénkítik az anyagcsere-folyamatokat, és felgyorsítják a vérkeringést. A kezelés a fájdalom valódi okát szünteti meg, hatására a sérült szövetek fokozatosan regenerálódnak a végső gyógyulásig.
A kezelések sikeressége már a terápia megkezdésétől jól érzékelhető, két-három kezelés után a páciensek több mint 80 százaléka beszámolt a fájdalom megszűnéséről, illetve jelentős csökkenéséről. Az alkalmazása kúraszerűen történik, általában három–öt kezelés ajánlott a panaszoktól függően, öt–tíz napos szünetekkel az egyes alkalmak között.
A lökésterápia nagy előnye, hogy a fájdalom okát szünteti meg, nem csak tüneti kezelést folytatunk. Non-invazív (műtét nélküli) eljárás, amely mellékhatások és gyulladáscsökkentő injekciók, gyógyszerek nélkül is hatékony. Sokszor a sarkantyú kezelése csak műtéti terápiával volt megoldott, most már van ez a kitűnő kezelési módszer – teszi hozzá Vas-Barna Rita.

Együttes alkalmazás
Fontos megjegyezni azt, hogy más fizioterápiás kezelésekkel összehangolva nő a hatékonysága, de már önállóan is értünk el vele eredményt. Míg mi, gyógytornászok egy befagyott vállat vagy egy vállízületi meszesedést hónapokig, esetleg évekig nem tudtunk teljesen tünetmentessé tenni, addig a lökéshullám-terápiával ez az idő nagymértékben csökkenthető.

A narancsbőr ellen is!
Vas-Barna Ritától megtudtuk azt is: a cellulit (narancsbőr) okozta bőrhibák esetében is igen hatékony az eljárás. A Hotel Spa vendégei az anticellulit-kezeléseket csomagokban vehetik igénybe anticellulit masszázzsal összekötve.

A lökéshullám javallatai:
– teniszkönyök
– krónikus vállfájdalom, meszes váll
– sarkantyú, talpi és sarki eredetű fájdalom
– Achilles-ín-fájdalom
– régóta fennálló, krónikus nyaki és hátfájdalom
– triggerterápia
– tendinitis, ínhüvelygyulladás
– sportsérülések, izomhúzódások
– cellulit

A lökéshullám ellenjavallatai:
– véralvadásgátló gyógyszerek szedése
– daganatos megbetegedés
– csonttörés
– aktív gyulladásos bőrbetegség
– terhesség
– sebzés az érintett régióban
– lázas és fertőző betegségek
– gyermekkor

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
katona (1), kereskedelem (1), uszoda (9), Monitor konyhája (80), jogszabály (1), diakhitel (7), Bock Bisztró Balaton (16), Télikert (5), holdfogyatkozás (1), europa-bajnok (5), police (513), mozi (13), fogyasztóvédelem (1), munkahely (8), keszthelyi kilometerek (78), Tóth Gergely (1), gyermekfelügyelő (1), georgikon (38), vízimentő (5), kávé (2), igazgató (1), Kertész Sándor (5), Bezerics (1), posta (1), euronews (1), keszthely foter (201), cselgáncs (1), boldog békeidők (2), balett (1), állatok (16), programajánló (19), viz (1), magyar (1), Balatoni Kör (2), munkaszünet (1), angus marha (1), margaret thatcher (1), orosz (1), Rio 2016 (32), fejlesztés (12), alpolgármester (2), diák (4), Kocsis László (1), Kis-Balaton (1), husvet (14), Lel Ki Főzde (1), Mohácsi József (8), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Vatikán (1), keresztény (2)