Logópályázatokat ír ki a Balatoni Kör

2014. március 08.
Három logópályázatot ír ki a neves balatoni borászokból és vendéglátósokból álló, hivatalosan március 21-én, a Balaton közepén megalakuló Balatoni Kör.

Kardos Gábor főszervező elmondta: a Balatoni Kör létrehozásának terve tavaly vetődött fel, de a szerveződés hivatalosan március 21-én alakul meg a húsz legismertebb balatoni borászból és vendéglátósból egy hajón, jelképesen a tó közepén, tavasznyitó rendezvénnyel egybekötve.
A kör alapítói kiemelten fontosnak tartják, hogy a megszokott nyári tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék a balatoni gasztronómiát és vendéglátást elsősorban a helyi termékek és kezdeményezések népszerűsítésével.
   

A kör logópályázatainak beküldési határideje május elseje. Többek között egy új "Szíves Balaton" védjeggyel támogatnák azokat a balatoni vendéglátó egységeket, amelyek kínálatukat kizárólag vagy meghatározó módon balatoni termékekre (borokra, halakra) alapozzák és balatoni munkahelyeket tartanak fenn a nyári szezonon túl is. Az új kör tagjai akció- és rendezvénysorozatot is terveznek Borpart néven, amelynek szlogenje és fő üzenete a Balatoni bort a Balaton-partra! lesz.

Mint azt Kardos Gábor - aki ötletgazdája és alapítója is egyben a Balatoni Körnek - kifejtette: "ma még korántsem általános jelenség, hogy alapvetően helyi borokra, balatoni halakra és helyi termékekre épüljön az éttermek és büfék kínálata, ami pedig francia, olasz vagy más nyugati borvidékeken magától értetődő dolog".
A civil összefogás alapító rendezvényét a tó emblematikus hajójának számító Kelénen tervezik megtartani, amelyre stratégiai partnerekként meghívták a Balatoni Hajózási Zrt.-t, a Magyar Turizmus Zrt.-t, a Balatoni Regionális TDM Szövetséget és a Balaton Fejlesztési Tanács vezetőit is.

megosztás
hozzászólások
ÉrtékTrend (35), sztárportré (3), közétkeztetés (4), boksz (3), vasút (10), kozlekedes (8), korhaz (99), nyelvvizsga (2), Bock Bisztró (12), Filharmónia (1), Novinszky Petra (1), LMP (4), Zalaszántó (1), fesztival (93), Horváth Mariann (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Marsalkó Dávid (1), Keszthelyi Kiscápák (6), utazas (15), tranzakciós díj (1), Varga Terézia (1), jég (5), Táncpanoráma Keszthely (10), Gulyás Orsolya (2), testkezelés (2), program (7), kulturalis (4), költségvetés (1), kutya (23), tanulmány (11), Fenyves allé (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), ellazulás (1), Csokonai társaság (1), szabadsag (2), Rigo Csaba (36), Centrál Színház (1), ipsos (1), tappenz (1), Cserszegtomajfutás (5), média (1), nyaralas (12), alga (1), erzsebet program (4), Dublecz Karoly (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), keprol kepre (7), Életfa iskola (2), Kertész Sándor (5), kornyezettudatos (4)