Logiscool, az élményalapú programozás oktatás

2017. szeptember 06.
A gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. Ma már arra is van lehetőség, hogy játékosan, olyan módon tanulják meg ezeket az eszközöket használni, ami egész életükre pozitív hatással lesz. A szükséges tudást és az első sikerélményeket a Keszthelyen is elérhető Logiscool-ban szerezhetik meg a gyerekek.

A digitális írástudás elsajátítása egyre fiatalabb korban kezdődik, a programozást már alsó tagozatos korban el lehet kezdeni. Széles körű egyetértés van abban is, hogy a programozás a jövő nyelve. Az igény már most is kézzel fogható mind a gyerekek, mind pedig a szülők részéről, ezt a Logiscool délutáni iskolái, nyári táborai iránti hatalmas érdeklődés is bizonyítja.

A gyorsan bővülő, ma már országos hálózattal rendelkező Logiscool sikerét az élményalapú oktatási módszer adja. A diákok folyamatosan alkotva, játékosan tanulva sajátítják el a programozás alapelveit, rejtelmeit.  A saját számítógépes játékok, programok készítése során fejlesztik kreativitásukat és közben észrevétlenül komoly matematikai, programozói tudásra tesznek szert. Mindezekkel a tanuláshoz való viszony, az iskolai eredmények is javulhatnak.

A programozási alapokat kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett programnyelvvel oktatják, az algoritmikus gondolkodást úgynevezett „géptelen” játékokkal is fejlesztik. Bevezetésként nyáron ezt tábor keretében, játékos formában ki is próbálhatták az ez iránt érdeklődő gyermekek.

Az innovatív, speciális tananyagra épülő kurzusokat a gyerekekhez életkorban legközelebb álló egyetemisták és gimnazisták tartják, akik hamar megtalálják a közös hangot a 7-14 éves diákokkal.
Természetesen nem lesz mindenkiből programozó, de az elsajátított tudás, a logikus gondolkodás, a problémamegoldó képesség az élet bármely területén használható korosztálytól függetlenül.

Az elmúlt években országosan már több, mint tízezer diák tanult programozást Logiscool iskolákban. A technológia ugrásszerű fejlődése és a munkaerőpiac növekvő igénye alapján nem nehéz arra következtetni, hogy az igény gyorsan fog növekedni. Ahogy nyelvtudás nélkül ma már nehéz boldogulni, rövidesen a programnyelvek elsajátítása is a mindennapok részévé válik.

A kurzusok szeptember 18-án indulnak már Keszthelyen is. Előtte szervezünk nyílt napokat a képzési helyszínen. Jelentkezni a képzésre és a nyílt napokra is a www.logiscool.com honlapon lehet (Logiscool Zalaegerszeg aloldalon). Itt találhatók meg a kurzusokra vonatkozó legfontosabb információk is. Telefon: +36 20 465 1234. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

megosztás
hozzászólások
test (1), balatoni strandbelépő (1), Rézsó Tamás (6), Koósz Attila (1), divat (4), ingatlan (12), oktatas (347), cigaretta (13), e-kereskedelem (1), operatőr (1), garázsvásár (1), kormany (11), álláshirdetés (18), kulturalis (4), reklám (1), halottak napja (1), könyv (1), vitorlásverseny (30), Pete Krisztina (1), keszthely program (1241), Vigántpetend (1), nyaralas (12), minisztérium (7), trianon (2), kollégium (1), felveteli (29), Az év orvosa (1), Intersport (1), Szeiler Gábor (1), Stohl András (1), Centrál Színház (1), diakhitel (7), Március 15 (2), Asperger-szindróma (1), Szabó Ilona (1), luxor (99), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), gyógyfürdő (6), onkentes (3), facebook (15), Cserép Letícia (1), ökölvívás (2), Jazz Fiesta (2), Bóka István (1), Pelso Társaság (6), Főzzünk játszva (2), boldog (1), regatta (2), borünnep (24), bíróság (8)