Lepke-túra a Keszthelyi-hegységben

2012. március 24.
A csodálatos tavaszi idő és a Keszthelyi-hegység szépsége sok száz embert vonzott a mai nap megrendezett Lepke teljesítménytúrára (korábban Vasas nagy 8-as volt a neve), melyet idén huszonnegyedik alkalommal, szokás szerint március harmadik szombatján rendezett meg az Asbóth Sándor Térségi Középiskola, a Keszthely Városi Sportiroda és a Zala Megyei Természetbarát Szövetség.

A mintegy ötszázötven természetbarát túrázó Vonyarcvashegyről, a vasútállomásnál lévő rajttól indult, s ugyanoda ért vissza a távok teljesítése után. Mindenki saját felkészültsége, illetve erőnléte szerint választhatott az útvonalak közül, a 15 kilométeres távra (melynél szintemelkedés 350 méter volt) kettőszázkilencen neveztek. A 25 kilométeres útvonal (szintemelkedés 390 méter) bizonyult a legnépszerűbbnek, azon kettőszáznegyvennégyen indultak el. A leghosszabb túraútvonal negyven kilométeres volt (ott már 1140 méter volt a szintkülönbség) százhuszonöt főt vonzott.
Érdekessége volt a Lepke túrának, hogy nem csak Zala megyéből, hanem az ország sok városából (Miskolcról, Debrecenből), de Ausztriából és Németországból is érkeztek bakancsos turisták. Jó szolgálatot tett a Keszthelyi-hegység túristatérképe, s a frissítőállomásokon fogyott az enni és innivaló, sokan pedig a forrásvízből is kortyoltak. Azok a résztvevők, akik a kiírásnak megfelelően végigjárták a túra útvonalát, ellenőrzőlapjukon minden pont igazolása szerepelt, emléklapot és kitűzőjelvényt kaptak.

megosztás
hozzászólások
tűzoltó (32), Paleomedicina (1), étel (3), Orbán Viktor (3), Kányavári-sziget (1), polgármester (153), helyesírás (1), Balaton-part (10), Oroszlán Zsolt (2), születés (16), szex (9), Visionet (1), Balatongyorok (136), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Nardai Sarolta (1), Cserszegi fűszeres (1), Palásthy Bese (1), antsz (15), természet (2), Krepsz Zoltán (38), Kertész Sándor (5), daganat (6), Krassói Katalin (1), Ollári Barbara (1), EU (14), 1956 (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Bartha Gábor (34), Illés Fanni (1), vízilabda (2), tollaslabda (1), Bródy János (1), oscar (13), gyermekfelügyelő (1), belfold (1440), ökölvívás (2), skandinav lotto (81), szallas (39), munkanelkuli (2), Saul fia (7), DRV Zrt. (3), alternatív gyógymód (1), középiskola (1), Hegyi Roland (HR) (5), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Balatoni Kurzusok (8), természetgyógyászat (2), Keszthelyen élni (6), tornádó (1), pápa (1)