Lemondott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, utódja Balog Zoltán lesz

2012. május 03.
Lemondott posztjáról Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter; a tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök - jelentette be Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője csütörtökön magyar újságíróknak Kazahsztán fővárosában, Asztanában, ahol Orbán Viktor vezetésével kétnapos látogatást tesz egy magyar kormányzati-üzleti delegáció.

Szijjártó Péter hozzátette: Réthelyi Miklós már 2010-ben jelezte, hogy félidőben lemond majd miniszteri posztjáról.
A miniszterelnök megköszönte a távozó tárcavezetőnek az elmúlt két évben végzett munkáját, és nagyrabecsüléséről biztosította őt. A szóvivő elmondta, Réthelyi Miklós a kormányfőnek írt levelében jó döntésnek nevezte, hogy egy minisztériumban integrálták azokat a kormányzati területeket, amelyek "az emberről szólnak". "Példa nélküli megoldás ez talán egész Európában, de mégis az elmúlt két év azt mutatja, sikeres a kormányzati struktúra" - emelte ki Szijjártó Péter, aki kérdésre közölte, a jövőben sem kerül el egyetlen terület sem a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól, és a kormányzati struktúrában sincs szükség változtatásra, az ugyanis sikeresen működik.
Szavai szerint a minisztercsere már csak "parlamenti technikai kérdés", hiszen bizottsági meghallgatásokon kell átesnie a tárcavezető-jelöltnek.
Arra a kérdésre, hogy várhatóak-e további lépések a kormányátalakításban, a szóvivő azt válaszolta: Orbán Viktor hozott ilyen döntéseket, de azokról majd akkor tájékoztatják a nyilvánosságot, ha véglegesek lesznek és nyilvánosságra kell, hogy kerüljenek. mti

megosztás
hozzászólások
OKJ (1), KDNP (1), megemlékezés (10), Balatoni Hajózási Zrt (4), építész (3), facebook (15), Spar (1), Taliándörögd (1), ruha (2), felsőoktatás (9), Kányavári-sziget (1), MTI (595), LMP (4), alapítvány (2), fogorvos (5), keresztény (2), csillaghullás (2), fesztival (93), webshop (1), sztárportré (3), Eurostat (1), szépségápolás (8), HUSZ (7), shotokan karate (3), Fidesz (14), színház (5), kormánymegbízott (1), szüret (4), túlsúlyos (3), Együtt (1), nagyméret (1), Krasznai István (1), shotokan (1), monitormagazin (107), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), muzeum (55), minisztérium (7), atlétika (6), Tarkarét Biofarm (1), Pelso Társaság (6), vonyarcvashegy (158), vírus (1), kábítószer (9), vlog (4), nyár (1), divat (4), test (1), Négeli Noémi (1), alkalmassági (1), tabor (6)