Lehet aludni kontaktlencsében?

2019. szeptember 27.
A szem fénytörési hibáinak korrigálása központi jelentőséggel bír az érintetteknél. Nem véletlen, hiszen sem a rövidlátás, sem a távollátás nem túl komfortos a hétköznapokban, ráadásul fejfájást, szédülést is okozhatnak a jelentkező tünetek.

Ma már nem csak a szemüveg kínálta lehetőségek mellett dönthetünk, hanem a kontaktlencse maximális kényelmét is választhatjuk.

Sokan azonban éppen azt nem kedvelik a lencsékben, hogy fokozott odafigyelést igényel a higiénia, valamint reggel és este hosszasnak tűnő procedúra keretein belül kell elvégezni a tisztítást. Felmerül tehát a kérdés, hogy lehet-e kontaktlencsében aludni, és meddig hagyhatunk benn egészségügyi kockázatok nélkül kontaktlencsét.

A kontaktlencse tulajdonképpen úszik a szem felszínén, és a megfelelő paraméterekkel rendelkező lencsét egyáltalán nem lehet érezni, mindössze előnyös hatásai jutnak érvényre. Ha viszont valami ennyire kényelmes, akkor hajlamosak lehetünk elfeledkezni róla. Ami a hétköznapokban előny, de este már korántsem az. A hagyományos, sokak által viselt, rendszerint kéthetes lencséket este mindenképpen el kell távolítani, reggel pedig újra behelyezni. S hogy mi történik, ha ez elmarad?

A megfelelő lencséket akár egy hónapig is benn lehet hagyni!

A hagyományos kontaktlencséket nem célszerű benn hagyni éjszakára, annak ugyanis akár súlyos fertőzés is lehet a következménye. Nem véletlen, hogy ezek úgy lettek kialakítva, hogy általában maximum 12 órán át érdemes viselni azokat. Ennyi idő után érezni is lehet, hogy a szemnek némi pihenésre van szüksége. Ugyan a lencsék oxigénáteresztő képessége kiváló, de sokszor nem elegendő ahhoz, hogy éjszaka is nyugodtan viselhessük azokat.

Erre a célra például az Air Optix Night & Day Aqua kontaktlencse ajánlott, mely magas oxigénáteresztő-képességgel rendelkezik, ami éjszaka is aktív. Ennek köszönhetően a szemek egészségesek maradnak, és a napi lencseápolásnak is búcsút lehet mondani. Az éjszaka is viselhető kontaktlencsék kifejezetten azok számára javasoltak, akik havi kontaktlencsét szeretnének viselni.

Kontaktlencse száraz szemre is

A számítógép előtti munka, a légkondicionált helyiségek gyakran állítják kihívás elé a kontaktlencsét viselőket. Szemüveg és lencse nélkül is problémásak lehetnek ezek a helyzetek, és a száraz szem szindróma sem ismeretlen a mai kor embere számára. A szemszárazság fokozott problémát jelent mindazoknak, akik kontaktlencsét viselnek, hiszen a lencse a kiszáradt szemen szúró érzést okozhat, ezzel kényelmetlenné téve a mindennapi használatot.

A kéthetes PureVision 2 HD kontaktlencsék a számítógép előtt végzett munka remek segítőtársai lehetnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az általuk gyakran megélt szemszárazság ellenére is gond nélkül viselhetőek a lencsék, és nem okoznak problémát a hétköznapokban.

Fókuszban a lencseápolás

Amennyiben a kéthetes lencsék mellett tennénk le a voksot, akkor a mindennapi tisztításról biztosan gondoskodnunk kell. A folyamat csak pár percet vesz igénybe, ám a higiéniára való odafigyelés mind a kontaktlencse tartót, mind a felhasznált lencsetisztító folyadékot illetően kiemelt jelentőséggel bír. Az éjszakára is benn hagyható lencsék esetében ez a tisztítási fázis elmarad, hiszen lehet aludni a lencsékben. A kiváló minőségű, magas oxigénáteresztő képességgel rendelkező kontaktlencsék nem veszélyeztetik a szem egészségét, és maximálisan kényelmesen viselhetőek akár harminc napon keresztül, éjjel-nappal.

megosztás
hozzászólások
drogmentes (1), munkahely (8), marko peter (22), méregtelenítés (1), betegség (12), sárkányrepülő (1), vendeglátás (6), szavazas (9), Otthon Centrum (1), óraátállítás (3), csillaghullás (2), jótékonyság (3), Helikoni ünnepség (4), vallás (1), Hévízi-tó (1), pálinka (2), Visionet (1), oktatas (347), Zalaegerszegi Törvényszék (12), husvet (14), halottak napja (1), Varga Terézia (1), szilveszter (6), jogszabály (1), sztárportré (3), Balatoni Múzeum (98), vadász (2), ajánló (1148), íjászverseny (1), karate (2), sportlövő (2), világnap (1), Pura Vida Port (1), turisztika (94), vízilabda (2), Fidesz (14), rendőr (3), VOLT fesztival (7), EU (14), alternatív gyógymód (1), iskola (338), retro (1), menza (2), adó (6), palyazat (164), Palásthy Bese (2), euronews (1), repülőtér (21), Serenity Hill (1), kötélugró (1)