Látogatóközpont épül Gyenesdiáson

2013. december 19.
A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése Darnay-Dornyai Béla öröksége nyomán című projekt részeként tették le szerdán a Természet Háza (Látogatóközpont Gyenesdiáson) alapkövét a lovas versenyeknek is helyet adó Faludi-síkon.

Varga László, a projektet Gyenesdiással és több szomszédos településével indító Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Természet Háza hatszáz négyzetméteren kínál majd állandó és időszaki kiállításokat, az épületben foglalkoztató termek és vetítőhelyiségek lesznek. Az érdeklődők kiegészíthetik ismereteiket a Balaton-felvidékről, a Balatonról, a Keszthelyi-hegységről. Az épület – melynek építéssel kapcsolatos közbeszerzését a Horváth-ÉP Kft. nyerte el - június végére készül el, a berendezése után szeptember elején avatják fel. Azt mondta, szeretnék, ha a központ a szomszédos Festetics állatparkkal összhangban működne.

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere örömét fejezte ki, hogy végre megvalósul egy régi terv. A Természet Háza szerinte a Keszthelyi-hegység kapuja lesz, olyan létesítmény, ami minden téren a jövőbe mutat, és segíti, tájékoztatja a turistákat. Kifejezte reményét, hogy a beruházás további fejlesztéseket is ösztönöz majd.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét kifejezve azt mondta, jó esély van arra, hogy további pályázatok segítsék a megkezdett beruházást. Emlékeztetett arra, hogy a Balaton üdülőkörzetre az elmúlt időszakban 3,4 milliárd forint jutott pályázatok révén, ebből a Kis-Balatonra 700 millió, a Keszthely-Hévíz térségére 2,6-2,7 millió. Ebből a keretből valósulhat meg a látogatóközpont, ami nagyban segíti majd a térség ökoturisztikai fejlődését.

megosztás
hozzászólások
cigaretta (13), polgármester (153), hazassag (6), Brüsszel (1), Palásthy Bese (1), Szőcs Tamás (1), zivatar (1), Carbona (9), Darren Cranmer (2), tavasz (1), gazdasag (363), ajánló (1148), internet (20), kulturalis (4), Egészségfejlesztési Iroda (1), gyes (2), tranzakciós díj (1), unicef (1), Vaszily Zsolt (3), uszoda (9), uzemanyag (24), hűtőgépcsere-program (1), tappenz (1), érettségi megoldás (5), kozlekedes (8), ló (1), verseny (2), Tóth Csaba (3), vasút (10), Ekmann László (1), program (7), környezetvédelem (2), VeszprémFest (1), viz (1), Szent István ünnepe (3), holdfogyatkozás (1), diploma (4), étterem (11), erettsegi (72), Serenity Hill (1), Alsópáhok (51), baleset (169), halottak napja (1), autóbusz (1), pápa (1), freestyle foci (1), Könnyid László (1), Udvaros Dorottya (1), Zalai Kutyasuli (1), Pete Krisztina (1)