Lakossági tájékoztató nap a belvárosról

2011. március 02.
A keszthelyi városközpont rehabilitációjának munkálatai márciusban a Fő téren is megkezdődnek. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb változások bemutatására újabb információs napot és fórumot rendezett az önkormányzat és a beruházás szakmai képviselete a Balaton Színházban.

Részletes ismertető hangzott el a közlekedés átalakításáról, mely nem csak a belváros, hanem egész Keszthely forgalmi szabályozását érinti majd. A gyakorlati tapasztalatokhoz igazodva meghagyják lehetőségét a további változtatásoknak is, hogy biztosan a legjobb megoldás szülessen.

Az első, ideiglenes közlekedési módosítások március 16-ától várhatók; ekkor a tér nyugati oldalán (a gyógyszertár előtt, a taxiállomásnál), a Szentháromság szobor körül, és a templomnál kezdődnek a munkák. Ettől az időponttól az autóbuszjáratok nem érintik a Fő teret, és az autós áthajtási lehetőség is korlátozott lesz. (linkelt térképek) Júniusban további változásokra kerül sor az építkezés következő üteme miatt.

A piac április elején kerül vissza a megszokott helyére az elvégzett felújítások befejeztével. További változások akkor várhatók ott, amikor a projekt második üteme is zöld utat kap: annak keretében a terület belváros felé eső része újulhat meg és az élelmiszerpiac nyer részleges fedést.

- A márciusban kezdődő átalakítások lényeges változásokkal járnak, ezért is fontos a lakosság pontos tájékoztatása. A fórumon elhangzott kérdések és javaslatok sokrétűek voltak, melyeket a jövőbeni fejlesztéseknél és a közlekedési koncepciónál is figyelembe vesz a városvezetés – emelte ki az információs napot vezető Pálinkás Róbert alpolgármester.

A rendezvény látogatói ismét megtekinthették a beruházás látványterveit, a leendő Fő tér makettjét, és egy kiállítást is „Keszthely régi képeslapokon” címmel, mely a belváros évtizedek alatt változó képét, történelmi átalakulását, a tér arculatát meghatározó épületeket mutatja be.


A „Keszthely történelmi belvárosának rehabilitációja a gyalogos térrendszer kiterjesztésével” című projekt második ütemére március 1-jén nyújtotta be második fordulós pályázatát a város. Az erről szóló önkormányzati határozat 124 millió forintos önerő betervezéséről rendelkezik a 2011 és 2012. évi költségvetésbe.
Az első ütem 529 millió forintos pályázati támogatását már szerződés rögzíti, a második ütemre vonatkozóan eddig előzetesen, feltételes támogatásként 539 millió forintot ítéltek meg Keszthely városának.

megosztás
hozzászólások
drogmentes (1), sztár (2), vitorlázás (37), Carbona (9), KRAFT (5), Bálint NatáLia (2), gyász (1), Bock Bisztró (12), Benkő Lívia (1), Illés Fanni (1), daganat (6), punkosdi regatta (9), republic (1), power-bank (1), vegetariánus (1), Burgonyakutatási Központ (2), kovács (1), Tóth Levente (2), drog (3), Németh Veronika (1), hévízi kifolyó (3), Bock Bisztró Balaton (16), Jobbik (10), megemlékezés (10), traffipax (4), Zalaszántó (2), goldmark muvelodési kozpont (60), vízimentő (5), idegenforgalom (174), étterem (11), atlétika (6), Novinszky Petra (1), fogorvos (5), hitel (5), zala (1156), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), óraátállítás (3), Selmeczy Zsuzsanna (5), divat (4), Puskás Tamás (3), állatvédő (5), vívás (1), Tar László (1), Balaton-part (10), nyelvvizsga (2), ZalaSprings Golf Resort (2), meiszner kati (16), ellenőrzés (2), ökölvívás (2), erzsebet program (4)