Lakossági fórumok az egészség nevében

2014. június 14.
A Keszthelyi Kórház sikeres pályázatának köszönhetően (TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0076) Egészségfejlesztési Iroda működik a Keszthelyi Kórházban. A létesítményben különböző egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat valósítanak meg, illetve ingyenes szűrővizsgálatokon vehet részt bárki, aki szeretné megelőzni, hogy kialakuljon valamilyen betegség.

Az Iroda feladatkörébe tartozik a lakosság minél szélesebb körének egészséges életmódra való ösztönzése, a dohányzás, az alkoholfogyasztás visszaszorítása, a mentális egészség javítása, és a rizikótényezők feltárása. Ezt a munkát a szakszemélyzet mellett gyógytornászok, és dietetikusok végzik, akik személyre szabott tanácsadások keretében segítenek a hozzájuk fordulóknak. Az irodában működő összes szolgáltatást bárki ingyenesen igénybe veheti.
Az elmúlt néhány napban 14  környékbeli településre (Vonyarcvashegy, Várvölgy, Balatongyörök, Zalaszántó, Zalavár, Karmacs, Esztergályhorváti, Szentgyörgyvár, Bókaháza, Vállus, Gétye, Vindornyafok, Vindornyalak, Keszthely) is kitelepült az iroda, ahol az irodavezető lakossági fórum keretében tájékoztatta a megjelent érdeklődőket az Egészségfejlesztő Iroda munkájáról, tevékenységéről és a felmerült kérdésekre is válaszokat adott. Ezt követően vérnyomásmérést és egy speciális géppel állapotfelmérést és az eredmények kiértékelését is elvégezte. Ez a gép egy néhány perc alatt egy teljes testanalízist végez, melynek során megméri a testtömeg indexet, a testzsírt, a vázizomzat állapotát, és a szervezet fittségi állapotát, és az alapanyagcserét is.
Ezzel a programmal az Iioda olyan közelebbi és távolabbi településekre és emberekhez is eljutott akik esetleg eddig nem ismerték, vagy nem jutottak el egy ilyen fórumra vagy szűrésre.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
koktél (1), Owaimer Zoheir (1), Fodor Edith (3), Spar (1), keresztény (2), csillaghullás (2), verklifesztivál (3), europa-bajnok (5), országgyűlési képviselő (33), színház (5), Puskás Tamás (3), Zalaköveskút (1), film (8), TRX (22), eon (2), Cséby Géza (5), traffipax (4), Top 50 (1), Vigántpetend (1), regisztráció (1), vallás (1), kormanyhivatal (93), labdarugas (25), Bringatanya (2), család (1), Radnóti Miklós (1), repuloter (64), Miss Balaton (1), férfi (1), bank (7), Astellas-díj (2), test (1), Dublecz Karoly (2), euronews (1), Happy Dixieland Band (8), statisztika (2), mentő (9), tenisz (3), Balatoni Múzeum (98), Krassói Katalin (1), Monitor konyhája (80), Nagykanizsa (1), zene (23), vízkereszt (1), Sárdi Katalin (1), táska (1), Ranolder (1), Szent István ünnepe (3), hospice (1), kutatók éjszakája (1)