Lakhatatlanná váltak a Balatongyörökön kiégett nádfedeles házak

2012. március 26.
Kora estére eloltották a tűzoltók Balatongyörökön azt a két nádfedeles lakóházat, amelyek délután kaptak lángra; az egyik épületben holttestet találtak, az oltás közben két gázpalack is felrobbant - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Szabó István elmondta, a 71-es főút mellett gyulladt ki egy nádtetős lakóház, arról terjedt át a tűz a szomszédos, szintén nádfedeles lakóépületre. A tűzoltók öt gépjárművel vonultak a helyszínre, a keszthelyi és badacsonyi hivatásos egységeken kívül balatongyöröki önkéntesek is segédkeztek.
Az oltás közben az egyik házban holttestet találtak. Már a tűzoltók kiérkezése után két gázpalack is felrobbant az egyik épületben, ugyanonnan még három gázpalackot kellett kihozniuk a tűzoltóknak. A robbanások következtében senki nem sérült meg.
Azt még vizsgálják, mi okozta a tüzet, de bűncselekmény gyanúja nem merült fel - tette hozzá a sajtóreferens.
Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy a halálos áldozat valószínűleg az elsőként kigyulladt ház férfi lakója, az épületben egy kutyatetemet is találtak. Mindkét épület teljesen kiégett és lakhatatlanná vált.  mti

megosztás
hozzászólások
természetgyógyászat (2), Hévíz (1219), Fehér szalag (1), online (1), Balatongyorok (136), alkalmassági (1), recept (178), Szutrély Péter (7), Hosszú Katinka (2), Anna-bál (2), nyugdíjas (2), tűzoltó (32), erdő (2), nav (29), szépségápolás (8), kert (1), csillaghullás (2), bank (7), autizmus (2), Bóka István (1), Sifter Rózsa (1), Love your belly (2), programajánló (19), transzfer (1), jaras (36), Zalaegerszegi Törvényszék (12), ellenőrzés (2), kozlekedes (8), vallás (1), efott (6), temetés (2), Év fája (1), kisterseg (20), Astellas-díj (2), skandinav lotto (81), keszthelyi-hegység (1), világbajnokság (2), Havasi Bálint (13), KFT (1), verklifesztivál (3), GESZ (11), boksz (3), közmunka (1), test (1), Varga Endre (4), életmód (10), Szeiler Stúdió (32), tanulás (2), debrecen uszo eb (16), férfi (1)