Kvarda Attila: Az EuropeSpa Med tanúsítvány bizonyíték és biztosíték a kiváló minőségre

2017. május 14.
Május 5-én Bükfürdőn a Hévízi Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház két szervezeti egysége is átvehette az EuropeSpa Med akkreditációról szóló hivatalos okmányt. Az Európai Fürdőszövetségnek a hévízin kívül három magyarországi gyógyfürdő nyújtotta be csatlakozási kérelmét: a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum.

Kvarda Attila, a Hévízi Tófürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója sajtótájékoztatóján elmondta: a többnapos akkreditációs eljárás során vizsgálták a tófürdő minőségét, a szolgáltatások milyenségét és tartalmát, a Hotel Spában nyújtott szolgáltatások teljeskörűségét. Emellett mindenre kiterjedő felmérést végeztek: nézték a vízminőséget, az alkalmazott technológiákat, a vendégek fogadását, kiszolgálását, az elvégzett vizsgálatok dokumentálását, illetve azt, hogy mennyire követi nyomon a szálloda a rendszeresen visszatérő vendégek egészségi állapotát, a náluk alkalmazott terápiák hosszabb távú hatásosságát.

Az EuropeSpa Med 2006-ban alakult Európában, és 1500 gyógyfürdőt ölel fel, amely szervezett keretek között, egységes minőségirányítási és akkreditációs rendszerben értékeli a gyógyfürdőket, és a kritériumoknak megfelelő szolgáltatásokat nyújtó fürdőket veszi fel tagjai közé. A minősítés két területre koncentrálódik: a wellness-szolgáltatásokra és a medikára. A gyógyászati szolgáltatás a medicalwellnesst, a rekreációt és a reaktivációt foglalja magában. Az EuropeSpa Med tanúsítvány annyiban több az ISO minősítési rendszernél, hogy jelzi, hogy a vendégek azt az európai minőséget kapják, legyen szó gyógyászatról, szálláshelykínálatról, gasztronómiáról, higiéniáról vagy fürdőszolgáltatásokról, amelyet a saját országukban megszoktak.

Czene Alexandra, a tófürdő vezetője elmondta: az akkreditáció során több mint 1200 kritériumnak kellett megfelelniük. Mint kifejtette: a tanúsítvány hozzásegítheti a szállodát és a tófürdőt ahhoz, hogy kínálatukkal az eddiginél is eredményesebben jelenjenek meg az európai piacon, így több idegen ajkú vendéggel lehessen majd találkozni Hévízen a közeljövőben. A tanúsítvánnyal azonban újabb feladatot is kaptak: mind a fürdőszolgáltatások, mind a vendéglátás területén meg kell tartaniuk és folyamatos fejlesztésekkel garantálniuk kell a minőséget. „A tanúsítvánnyal bizonyítjuk azt, hogy megálljuk a helyünket az európai szintű piacon is” – zárta szavait a tófürdő vezetője.

Fodor Edith, a Hotel Spa Hévíz szállodavezetője hozzáfűzte: az elismerés azért is fontos a szállodának, mert – ahogy a tavaly megszerzett Hotel Stars ****/*** minősítéssel is – évek óta arra törekednek, hogy újabb vendégkört tudjanak a városba csábítani. Rávilágított: gyógyászati kezelések széles palettájával szavatolják a vendégeknek, hogy tényleg európai szintű szolgáltatásban lesz részük.

Kvarda Attila hozzátette: a minősítés tágabb dimenziókat nyit előttük. A Hévízi Tófürdő és Szent András Reumakórház 2013-ban határozta el, hogy az egészségügyben alkalmazott, bizonyított eljárások irányába mozdul el, ezért in vitro és in vivo kísérletekkel igyekezett igazolni a hévízi gyógyvíz és iszap gyógyhatását. A siker lendületet ad ahhoz, hogy tovább szélesítsék a vizsgálatok körét, és bizonyos területeken a tapasztalatokat, az empíriát, a megfigyelést tudományos szintre emelve olyan kutatási eredményeket tudjanak igazolni, amelyek a medicalwellness hatásosságát bizonyítják. A főigazgató leszögezte: „A minősítés egész Európának fontos üzenet, reméljük, minél több vendég érkezik majd hozzánk, hogy megbizonyosodjon arról: az EuropeSpa Med tanúsítvány bizonyíték és biztosíték szállodánk szolgáltatásainak kiváló minőségére.” 

megosztás
hozzászólások
kapcsolódó hírek
kékszalag (12), ajándék (8), esküvő (9), baleset (169), konyha (1), Csokonai társaság (1), punkosdi regatta (9), keszthelyi kilometerek (78), Mándó Zsuzsanna (1), Mikulás (8), kert (1), hévízi kifolyó (3), Clemens Zsófia (1), Kovács Ernő (1), kávé (2), előadás (14), tenisz (3), Tar Ferenc (3), Mátrai Gabriella (2), kerekpar (27), holokauszt (1), Pampetrics György (21), női gombolkodó (5), ellenőrzés (2), Balatongyorok (136), Radnóti Miklós (1), karácsonyi képeslap (1), Rezi (1), kereszt (1), Burgonyakutatási Központ (2), Balatoni Kurzusok (8), test (1), Rigo Csaba (36), menetrend (3), szolárium (1), cégtörlés (3), Németh József (1), családbarát (1), kutyás strand (5), footgolf (1), nyugdij (8), betegség (12), koktél (1), Havasi Bálint (13), Miss Balaton (1), ötös lottó (101), kollégium (1), Ruzsics Ferenc (434), terápia (4), zivatar (1)