Kutyás élménypark a Balaton-partján, Keszthelyen

2019. június 03.
2020 májusától a jelenlegi Keszthelyi Déli szabadstrand területén már a kutyák is fürdőzhetnek a Balatonban, s különböző agility eszközök, játékok is rendelkezésre állnak majd a négylábú látogatók legnagyobb örömére.

Kutyás élménypark-piknikkert és fürdetőhely létrejöttéről szavazott Keszthely város önkormányzata május 29-i ülésén, ahol nagy többséggel került elfogadásra a kutyabarát kezdeményezés.

Erről Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere és Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu platform alapítója tartott sajtótájékoztatót Keszthelyen.

Keszthelyen az utóbbi években érezhetően megnőtt a kutyás turisták száma, illetve a keszthelyi kutyás közösséghez tartozók is egyre többen vannak, így mind a helyi kutyásoknak, mind pedig a kutyabarát turizmusnak kiváló lehetőség az élménypark kialakítása – nem csak a nyári, főszezonban, de egész éves viszonylatban is.

Ahhoz, hogy egy település sikeres legyen, fontosnak tartom, hogy  aktívak legyenek a közösségei is. Keszthelyen nagyszámú kutyás közösség van; fontos, hogy a város nekik is megfelelő szolgáltatásokat tudjon nyújtani. Egy ilyen élménypark számos új lehetőséget biztosít az érdeklődőknek, hiszen az egész éves nyitva tartás mellett remek programokkal várja majd az idelátogatókat. Mindemellett turisztikailag is fontos szempont, hiszen egyre több kutyatulajdonos választ az alapján is utazási célterületet, hogy hol és milyen állatbarát szolgáltatásokat nyújt egy-egy település. A terület kiválasztásánál az elhelyezkedés és a jó megközelíthetőség mellett figyelembe vettük azt is, hogy az élménypark ne zavarja azokat, akik nem kedvelik a kutyákat.” – mondta Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere a Keszthelyi Kutyás élménypark-piknikkert bejelentésének sajtótájékoztatóján, Keszthelyen.

A Kutyabarát.hu az ország kiemelkedő kutyás platformja, online és nyomtatott megjelenései sok százezer embert érnek el havonta. Úttörői voltak a hazai kutyabarát turizmus megteremtésének, több kampánnyal is elősegítették a hazai felelő kutyatartás népszerűsítését és annak kommunikációját.
 

Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere és Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu platform alapítója

A kutyabarát turizmus növekedésének köszönhetően a szolgáltató szektor - a kutyás célcsoport igényeinek kielégítése érdekében - színesíteni tudta kínálatát, bővítette szolgáltatási körét, mely a bevételek növelése mellett egy fontos társadalmi célt is népszerűsít: a felelős kutyatartást. A kutyás társadalom, valamint a kutyabarát turizmus fejlődése érdekében kiváltképp örvendetes, ha egy város vezetése hoz a kutyások számára kedvező döntéseket, ahogy ezt Keszthely város képviselő-testülete meg is tette” – jegyezte meg Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu platform alapítója. „Nagy öröm számomra, hogy Keszthely város ezzel a döntésével nemcsak a kutyabarát turizmusnak kedvez, hanem a városi, valamint a régió kutyás közösségeinek is. Több hónapos egyeztetést követően a Kutyabarát.hu platformokat is üzemeltető Bee Média Kft. kapta meg az élménypark üzemeltetésének jogát, melynek értelmében 2020 májusában nyitjuk meg a kutyások előtt a közvetlen Balaton-parti területet. Az élménypark infrastrukturális fejlesztésein felül vendéglátó egység is kialakítását is tervezzük, továbbá számos rendezvényt és kampányt szervezünk a nyitás után.” – tette hozzá Sziládi-Kovács Tibor.

Az élményparkba várnak majd mindenkit, aki kutyájával szeretne egy gyönyörű környezetben kellemes órákat eltölteni, játszani, együtt fürdőzni, vagy akár rendezvényeken részt venni. A piknikkertben pedig Balaton és környéki termelők termékeiből válogathatnak majd a vendégek.

megosztás
hozzászólások
katona (1), monitormagazin (107), csokoládé (2), Clemens Zsófia (1), taverna (25), Kartali Zsuzsanna (1), lotus (1), színház (5), vendégéjszaka (2), maraton (59), nyelvtanulás (3), véradás (2), munka (11), Komoróczi Lajos (3), Hosszú Katinka (2), Oláh Péter (2), traffipax (4), orosz (1), igazgató (1), temetés (2), MTI (595), FINA vizes világbajnokság (1), Magyar Turizmus Zrt (45), Balatoni Múzeum (98), horgász (5), Ruzsics Ferenc (434), operatőr (1), szunyog (3), szavazas (9), gyermekfelügyelő (1), Burgonyakutatási Központ (2), Magyar Államkincstár (2), nagyik karácsonya (1), Happy Dixieland Band (8), karácsony (20), orvos (23), mav (25), emléknap (1), óraátállítás (3), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Cserép Letícia (1), voroskereszt (24), Zala Megyei Közgyűlés (3), Pampetrics György (21), táplálkozás (1), vallás (1), uszoda (9), Széll Tamás (1), Czigány Sándor (2), Nagy Angelika (1)