Kutyamérgezés Keszthelyen

2019. április 12.
A keszthelyi kutyás közösség aktív civiljei közleményt juttattak el szerkesztőségünkbe, amelyben a kutyatartók figyelmét szeretnék felhívni egy valós problémára.

A közlemény szerint időről időre Keszthelyen is megjelennek beszámolók a közösségi médiában arról, hogy ismeretlenek patkánymérget, fagyállóba áztatott, vagy szögekkel, tűkkel teletűzdelt falatokat helyeznek ki a kutyások által kedvelt közterületekre, legtöbbször a Vaszary Kolos utcát, a Szent Miklós utcát, a Fodor és Gagarin utca közötti sétányt, illetve a Csóka-Kő patak menti területeket említik.

Éppen ezért a civilek nyilatkozatukban felhívják a kutyabarátok figyelmét arra, hogy az említett területeken fokozottan figyeljenek a négylábú családtagokra, illetve tanáccsal is ellátják a kutyatulajdonosokat:

Mi a teendő, ha az utcán, kertben mérgezett vagy tűvel átszúrt falatokat találunk?

Ha csak a gyanú is felmerül, hogy a kutya beleevett a méregbe, csapdába, a legjobb, ha azonnal elvisszük a legközelebbi állatorvoshoz. A nyomozók azt javasolták, hogy

  • mindenképpen hívjunk rendőrt és várjuk meg a helyszínen
  • ha nem akarunk feljelentést tenni, legalább egy fotót csináljunk a csapdáról, mielőtt eltakarítjuk a helyszínről
  • a fotót egy figyelmeztetés kíséretében osszuk meg a közösségi médiában

Az ilyen esetek megelőzése, illetve a kutyások és kutyátlanok közötti konfliktus enyhítése érdekében a leghasznosabb, amit tehetünk, hogy betartjuk a felelős kutyatartás írott és íratlan szabályait!

- Mindig szedjük fel magunk után a kutyapiszkot!
- Közterületen kutyát csak pórázon szabad vezetni! Ha ennek ellenére is elengednénk, csak olyan helyen csatoljuk le a pórázt, ahol bizonyosan nem zavarunk mást!
- Egyáltalán ne engedjünk el nem behívható kutyát!

Vigyázzunk magunkra és egymásra! Tartsuk szem előtt, hogy nem csak saját magunk, de a közvetlen környezetünk iránt is felelősséggel tartozunk!

Fotó: Hajnal György

megosztás
hozzászólások
Bedő Beáta (10), Bóka György (2), Ranolder (1), újév (6), film (8), szerencsejatek (630), vízilabda (2), mobil (2), Torsa Dániel (1), Pálfi Attila (1), Carbona (9), Gachályi András (3), fitt (1), minisztérium (7), rendőr (3), gyenesdias (213), Balatonfüred (3), taverna (25), Kovács Viktória (4), munka törvénykönyve (1), Balatoni Kurzusok (8), vasút (10), videó (1), medve (1), police (513), Gyertyánági Endre (1), felmondás (1), advent (226), fa (1), nap (2), Golfclub Imperial Balaton (2), posta (1), Ékszertáska (2), georgikon dse (7), Kardos Gábor (6), baleset (169), jogosítvány (1), Lidl (1), horgász (5), Balaton-átúszás (1), Művészetek völgye (7), Burucs Szabolcs (2), ARC (1), orosz (1), Bringatanya (2), ruha (2), Bagyinka Tímea (1), óvoda (7), Kovács Patrícia (1), nyelvvizsga (2)