Különleges sütik, tetszetős karácsonyfák – folytatódott az osztályok versenye

2011. december 17.
A cipősdoboz ajándékgyűjtő akcióval december 19-én lezárul a hévízi diákok körében megszervezett „Az év osztálya verseny” első fordulója. A jégpálya megnyitóval egy időben megrendezett korcsolyaversenyt követően a minap karácsonyfa díszítésben és sütemény készítő, kirakodó versenyben mérték össze az osztályok kreativitásukat.

A fadíszítés délelőtti feladatában Baráthné Fisli Ágnes virágkötő, Lakjó Ferenc, a Szobakiadók Szövetségének elnöke és Koday Benjámin stylist zsűritagok értékelték a közösségek munkáját. A szabadban elhelyezetett fák díszítésénél fontos szempont volt, hogy a feltett díszek ellenálljanak az időjárás viszontagságainak, hiszen a fák a vízkereszt időszakáig láthatóak lesznek. Lényeges szempont volt a saját készítésű díszek felhasználása, színösszeállításában harmonikus megjelenésű, igényes összképet mutató fa elkészítése, hiszen ennek alapján hozta meg végső döntését a zsűri. Mindezt figyelembe véve a legszebb fa a 2.b osztályé lett, a második a 6.b, a harmadik a 6.a osztály lett. A győztesnek a Szobakiadók Szövetsége ajándékot ajánlott fel, valamint különdíjat kapott a leginnovatívabb, legötletesebb karácsonyfa, mely az 5.a osztály munkája lett; ők Koday Benjámin zsűritag jóvoltából szintén  jutalomban részesültek.
Délután a helyi általános iskolában folytatódott a versengés, ahol szintén zsűri értékelte az ünnepi asztalokon megterített süteményeket. A Kepli József alpolgármester, Keserű Zoltán cukrász, Hermann Katalin művészeti vezető által képviselt zsűri igazán nehéz helyzetbe került, hiszen szinte valamennyi résztvevő osztály szülői, pedagógusi összefogással igazi ünnepváró hangulatot teremtett. Megjelentek a hagyományos karácsonyi bejglik, kalács, zserbó, almás, diós, krémes, csokis és számos süti érdekesség. Különlegességek voltak a szinte valamennyi asztalon megtalálható mézeskalácsból készült aprósütemények, de jó néhány helyen valóságos mézeskalács költeményeket alkottak a diákok és segítő szüleik. A sütemények nem csak kinézetre voltak tetszetősök, hanem bizony íz-világuk is elkápráztatta a zsűritagokat. Éppen ezért rendkívül nehéz volt a sorrendet felállítani, de hosszas mérlegelés után a legjobbnak a 4.b ünnepi asztalát értékelték, a sorrendet a 4.c és a 6.b osztály folytatta. Ez utóbbi osztály által készített és kiállított, mézeskalácsból készült kisfalut Kepli József alpolgármester különdíjban részesítette és annak Polgármesteri Hivatalban történő elhelyezését javasolta és ajánlotta fel. Keserű Zoltán a győztes osztálynak egy tortát ajánlott fel.
A feladatokban elért pontszámok alapján így az első forduló lezárul, az eredmény azonban még mindig csak részeredmény. Márciusban folytatódik a verseny, amelynek főnyereménye egy egynapos osztálykirándulás. Addig a Hévízi Színpad új rendezvény megszervezésén munkálkodik: útjára indítják a Hévízen is csillag születhet tehetségkutató versenyt.

megosztás
hozzászólások
kultura (22), Szeiler (63), Ékszertáska (2), szakma (1), apartman (3), Tóth Csaba (3), taverna (25), ajándék (8), diploma (4), hotel mirage (1), gazdasag (363), margaret thatcher (1), fogyasztóvédelem (1), holokauszt (1), Kartali Zsuzsanna (1), atlétika (6), strand (21), Polgári vélemény (6), balett (1), jogszabály (1), Dublecz Karoly (2), felmondás (1), gyermekszám (1), áruház (1), konyvtar (103), medve (1), Klenovics Mónika (2), Laky András (2), maraton (59), Keszthelyi Kiscápák (6), Vaszily Zsolt (3), Golfclub Imperial Balaton (2), keszthely (4040), Kovács Viktória (4), Owaimer Aisha (1), angus marha (1), onkentes (3), kovács (1), Nyitott Balaton (2), nav (29), Varga Andrea (13), tollaslabda (1), TDM (3), Max (83), diák (4), egészség (131), eon (2), Balatonfüred (3), KDNP (1), igazgató (1)