Osztrák házaspár a Cserszegtomajon halálra gázolt két kerékpáros - Frissítve!

2014. április 04.
Egy osztrák házaspár volt az a két kerékpáros, akit csütörtök este halálra gázolt egy személyautó vezetője Cserszegtomaj közelében. Nothoff Ingrid, a főkapitányság sajtófőnöke az MTI-nek még csütörtök éjszaka elmondta: a két kerékpárosnál nem voltak iratok, azonosításuk ezért időbe telt, de a mobiltelefonjuk alapján feltételezték, hogy németek vagy osztrákok lehetnek.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke közölte: a két középkorú embernél nem voltak iratok, de a mobiltelefonjuk alapján feltételezhető, hogy németek vagy osztrákok voltak.

A környékbeli szállodákat, panziókat, kempingeket felkeresve kapták a rendőrök azt az információt, hogy egy osztrák házaspár az egyik cserszegtomaji kempingből délután kerékpározni ment, de estig nem tértek vissza. A rendőrök felvették a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal, így állapították meg, hogy egy 61 éves osztrák nő és 69 éves férje a baleset két halálos áldozata.

A korábbi közlések szerint a két kerékpárost csütörtök este a Cserszegtomajt Várvölggyel összekötő 7343-as úton ütötte el egy személyautó. A balesetben a középkorú nő és a férfi - ők feltehetően egy házaspár - a helyszínen életét vesztette.
Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy a balesetet okozó autó több járművet is nagy sebességgel megelőzve, hátulról ütötte el a két kerékpárost. A kocsi végül az út menti árokba borulva állt meg.
MTI Fotó: Varga György

 

megosztás
hozzászólások
pedagógus (6), hegyalja fesztival (3), gasztronómia (5), Schmied Zoltán (1), jogszabály (1), daganat (6), paleo (13), georgikon (38), hazassag (6), gyógytornász (1), Fenyves allé (1), Cserszegtomaj (124), traffipax (4), alkohol (4), Festetics kastély (139), vízilabda (2), Helikoni ünnepség (4), szalloda (59), tabor (6), Radnóti Miklós (1), fa (1), Udvaros Dorottya (1), Mohácsi József (8), drogmentes (1), verklifesztivál (3), női gombolkodó (5), Örvényeshegy Piknik (3), gyermekfelügyelő (1), film (8), Központi Statisztikai Hivatal (3), környezetvédelem (2), operatőr (1), Mándó Zsuzsanna (1), antsz (15), vasút (10), parlament (72), onkentes (3), képviselő-testület (37), percdíj (1), középiskola (1), regatta (2), Brüsszel (1), Bóka György (2), VOLT fesztival (7), balatoni strandbelépő (1), karácsonyi képeslap (1), sztár (2), szerencsejatek (630), tanulmány (11), 3D (1)