Közösen a célokért – Keszthelyi Ellenzéki Nyilatkozat

2013. december 21.
Keszthelyi Ellenzéki Nyilatkozat címmel megállapodást írtak alá szombaton a Magyar Szocialista Párt, az Együtt Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség és a Demokratikus Koalíció keszthelyi választókerületi elnökei.

Az MSZP részéről Mohácsi József elmondta: az ellenzéki kerekasztal ősz óta dolgozik együtt, az irányelvektől függetlenül. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi politikai és gazdasági helyzetben csak összefogással lehet elérni, hogy az országnak új kormánya legyen. Szerinte vidéken másként működik az együttműködés, a városi önkormányzatban is nem a politikai célokat, hanem az előremutató dolgokat nézik és szavazzák meg a képviselők. Hazánknak nem kormánypártra és ellenzékre van szüksége, hanem tisztességes irányításra. Azt mondta, hogy Magyarországon is lehetne nagykoalíció, ahogy az Németországban és Lengyelországban is működik. Hazánkban is ez lenne a megoldás, a pénzek nem politikai csatározásokra mennének el.

Molnár Tibor, az Együtt 2014 PM választókerületi elnöke Deák Ferenc korát idézte, amikor 1847-ben szerinte hasonló volt az ország helyzete. Aztán jött a haza bölcse, sikerült közös célokat, értékeket kialakítani. Kiemelte: az országos és térségi célokat tartalmazó keszthelyi ellenzéki nyilatkozat országos példa is lehet.

Szermek Zsolt, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke azt mondta: mindig vallották, hogy Orbán Viktort csak valós és hatékony összefogással lehet leváltani. Közösen kell hangot adni a problémáknak, kritikáknak és dolgozni a választókerületért, melynek adottságai nagyon jók, de nagyrészt kihasználatlanok.

Ezután aláírták a nyilatkozatot, amiben például a kormányváltás, a térség érdekeivel ellentétes intézkedések, az önkormányzatok jogai, a kiegyensúlyozott tájékoztatás, a félelemkeltés elutasítása, a nemzet érdekeinek hatékony képviselete, a széleskörű párbeszéd folytatása, a munkanélküliség és az elvándorlás megakadályozása, a térség lehetőségeinek kihasználása szerepel kiemelt célként.

megosztás
hozzászólások
Csángó Zsuzsa (1), triatlon (13), Gyertyánági Endre (1), Zala Volán (1), marko peter (22), pápa (1), kulturalis (4), cigaretta (13), színház (5), film (8), Szent Mihály (1), Nagykanizsa (1), Életfa iskola (2), debrecen uszo eb (16), Mohácsi József (8), Pálfi Attila (1), Selmeczy Zsuzsanna (5), Balatongyorok (136), cukorbetegség (2), Bock Bisztró (12), cégtörlés (3), szép (9), Otthon Centrum (1), boldog (1), telefon (3), túlsúlyos (3), autóbusz (1), Gál Lajos (9), karácsony (20), Use Unused (1), Zalaköveskút (1), Krepsz Zoltán (38), szűrés (1), Ugrimanók (1), gasztronómia (5), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Balaton Szinház (959), egynapos sebészet (1), erdekes (538), e-kereskedelem (1), korhaz (99), sárkányrepülő (1), Zalai Kutyasuli (1), himnusz (1), keszthely balaton kekszalag (5), kormanyhivatal (93), környezetvédelem (2), kereskedelem (1), parlament (72), Mátrai Gabriella (2)