Közönségcsalogató koncertek egész évre

2015. november 03.
Haydn, Mozart, Beethoven, Sebestyén Márta és a Virtuózok egy bérletben. Közönségcsalogató válogatással várja hallgatóságát a Filharmónia Magyarország bérletsorozata az évadban Keszthelyen.A Filharmónia Magyarország komolyzenei hangversenyeket szervez az ország egész területén, közel 60 évnyi rendezvényszervezési tapasztalattal. A felnőttek a vidéki zenei életben a néhol egyetlen minőségi alternatívát nyújtó bérletes sorozataikon, professzorai által tartott nemzetközi szemináriumaikon és fesztiváljaikon találkozhatnak velük. Évente országosan 288.000 ember látogatja koncertjeiket. Az országban egyedülálló a Filharmónia Magyarország bérletsorozata: 18 városban indítanak felnőtt bérletet az idei évadban, melyek során összesen 121 hangversenyt hallhat a közönség.

„Most aztán nem kis dolog vár rám. Vasárnaphoz nyolc napra fúvósegyüttesre kell meghangszerelnem operámat, különben megelőz vele valaki más, és más húzza a hasznot belőle…” (Mozart levele édesapjához, 1782. július 20, Bécs)    
Az átirat valószínűleg elveszett, vagy talán el sem készült. Az operákból készült fúvós-egyvelegek akkoriban roppant divatosak voltak, így számos zeneszerző és kiadó készített a sikeres és népszerű operákból átiratot. Johann Nepomuk Went (Wendt) (1745-1801) cseh oboista és zeneszerző, a bécsi Nemzeti Színház második oboistája, az úgynevezett Kaiserlich-Königliche Harmonie (fúvósegyüttes) tagja több, mint 40 operából és balettből készített fúvós átiratot, köztük Mozart öt operájából is. A Szöktetés a szerájból című operából 7 áriát ill. duettet írt át a Harmonie számára. Ezekből hangzik el válogatás a szezonbérlet nyitó előadásán a Szolnoki Szimfonikus Zenekar látványos tolmácsolásában.

Az adventi időszakban a világszerte ismert, gyönyörű hangú művésznő, Sebestyén Márta és muzsikusbarátai segítik a Karácsonyra hangolódást. Kivételes és felejthetetlen élmény lesz december 9-én a lelket lecsendesítő, a szívet szeretettel megtöltő különleges adventi koncert!
Az énekesnővel Andrejszki Judit csembalóművész, valamint ifjabb és idősebb Szerényi Béla lép pódiumra. Apa és fia ritkán hallható, régi magyar hangszereket szólaltatnak meg: tekerőn és tárogatón játszanak, a műsor pedig karácsonyi művekből válogat.

A Virtuózok országjáró turnéjának Magyarország legjelentősebb professzionális koncertszervező cége, a Filharmónia Magyarország a turnészervezője vidéki fellépéseik során. A minden városban nagy közönségsikerrel fellépő ifjú tehetségek januárban Keszthelyen adnak kamara koncertet.

A bérlet záró előadása a három zeneóriás, Haydn, Mozart és Beethoven műveire épül. A klasszikus zeneirodalom népszerű versenyművei és szimfóniája hangzik el.  Az Európa-szerte ismert, világhírű karmesterekkel és szólistákkal dolgozó Savaria Szimfonikus Zenekart ezúttal a zongoraművész, csellóművész és karmester Alexander Rudin Gnessin vezényli.

„A bérlet összeállításánál kifejezetten törekedtünk arra, hogy minden korosztály megtalálja benne a szívéhez közel állót, azaz valódi családi bérlet.” – mondta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója. „Mindössze egyetlen fővárosi koncertjegy áráért a keszthelyi közönség a komolyzenei élet legjavából válogatott négy előadásos hangversenysorozatot látogathat egész évben a Filharmónia Magyarország szezonbérletében. A Filharmónia bérletesek az ország bármely pontján, a Filharmónia által szervezett hangversenyek belépődíjából 20 % kedvezményt kapnak, így a keszthelyi bérleteseink is! Azt reméljük, hogy a zenét kedvelő közönségünk így könnyebben eljuthat akár a Müpába vagy a Zeneakadémiára is – tette hozzá az igazgató.

Szezonbérlet

2015. 11. 09., hétfő 19.00
Szolnoki Szimfonikus Zenekar
W. A. Mozart: Harmonie Music a Szöktetés a szerájból (az opera híres áriáinak átiratai fúvós együttesre)
W. A. Mozart: Szöktetés a szerájból - Nyitány
Szöktetés a szerájból - opera keresztmetszet

2015. 12. 09., szerda 19.00
Sebestyén Márta Adventi koncert
Andrejszki Judit – csembaló, ének;
Szerényi Béla – tekerő
ifj . Szerényi Béla – tárogató

2016. 01. 20., szerda 19.00
Virtuózok
Magyarország első komolyzenei tehetségkutatójában felfedezett ifjú zenészek műsora.

2016. 03. 31., csütörtök 19.00
Savaria Szimfonikus Zenekar
J. Haydn: D-dúr csellóverseny (Hob. VIIb:2)
W. A. Mozart: C-dúr zongoraverseny No. 13 K. 415
L. van Beethoven: VIII. szimfónia (F-dúr, op.93)

Bérletár: 9900/8900 Ft
Jegyár: 3400 Ft
Bérlet és jegyváltás a Balaton Kongresszusi Központ és Színház jegypénztárában (8360 Keszthely, Fő tér 3., Tel.: 83/515-232) a Ticket Expressz jegyirodáiban, valamint a www.jegymester.hu oldalon.

megosztás
hozzászólások
Kvarda Attila (25), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Cserszegtomajfutás (5), Krasznai István (1), power-bank (1), Cséby Géza (5), Krepsz-Kapai Bernadett (1), felmeres (10), középiskola (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Centrál Színház (1), Nyári Viola (1), néptánc (4), vasárnapi nyitvatartás (1), felmondás (1), taverna (25), szolárium (1), családbarát (1), Jemen (1), Radnóti Miklós (1), hó (4), piac (6), tartozás (1), kerekpar (27), traffipax (4), zene (23), belfold (1440), Keszthely HUSZ (3), Dumaszínház (2), tengerpart (1), Balaton Sound (2), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), keszthelyi kilometerek (78), tavaszi szél vizet áraszt (1), footgolf (1), Balatoni Kurzusok (8), macska (1), Naszádos Péter (12), Bringatanya (2), verkli (5), Gelencsér Kálmán (2), egyetem (188), erdekes (538), Szeiler Gábor (1), recept (178), fejlesztés (12), idegenforgalmi adó (1), vallás (1), hűtőgépcsere-program (1), jég (5)