Koronavírus fertőzés kockázatcsökkentés szájvízzel?

2021. június 30.
Egyértelműen kijelenthető az, hogy a koronavírus szinte az egész világot térdre kényszerítette az elmúlt években, ahol különösen nagy nyomás nehezedett az egészségügyre.

Annak ellenére, hogy sajnálatos módon még gyógyszeres kezelés nincs a betegség ellen, a folyamatos kutatásoknak hála azért lehetett látni a fényt az alagút végén, hála az oltásoknak. Az eredmények azt mutatják, hogy legnagyobb hangsúlyt a védekezésre kell fektetni! A leginkább cseppfertőzés és kilégzés útján terjedő Covid19-nek igen sokféle tünetét lehet tapasztalni, a hasmenéstől kezdve, a köhögésen át egészen a magas lázig. Sőt egyik legjellegzetesebb panasz sokak körében az volt, hogy teljesen elvesztették a szaglásukat és az ízlelésüket.

A kutatások eredményeinek köszönhetően annyit már tudni lehet, hogy a szájüregen keresztül van legnagyobb esélye bejutnia a vírusnak, éppen ezért egy remek védekezési stratégia lehet az, ha szájvizet használunk. A Profimed szerint a szájüregi öblítés csökkentheti a nyálkahártya vírusterhelését, aminek hatására csökkenthető a koronavírus átvitelének a kockázata. Egy kutatás során nem kevesebb, mint 8 olyan szájvizet vettek górcső alá, amiket bárki megtalálhat az üzletek polcain, és vizsgálták meg őket alaposan. Az eredmény pedig azt mutatta, hogy bizony hatásosak lehetnek a védekezés során is ezek a készítmények! Éppen ezért érdemes nem csak az egészségügyben dolgozóknak a napi, akár többszöri használata, de mindenki más számára is!

Azt azért mindenképp le kell szögezni, hogy a szájvíznek sok egyéb haszna is van, nem csak annyi, hogy a koronavírus ellen is egy hatékony védekezési módszer lehet. A fogápolási termékek között is kiemelt szerepet kap ez a készítmény, hiszen csökkentheti a fogínygyulladás és a fogszuvasodás esélyét, valamint friss lehelet tekintetben is hatásosnak bizonyul majd. Valljuk be, sokan szenvednek az előbb felsorolt tünetektől, éppen ezért furcsa az, hogy mennyire kevesen alkalmazzák rendszeresen szájvizet is a fogmosás mellett. A használatát tekintve csak néhány dologra kell odafigyelni. Fontos például, hogy mindig az üvegen feltüntetett mennyiséget használjuk csak, és ne hígítsuk soha vízzel. Általában fogmosás után ajánlják, ám ha nem áll módunkban éppen valahol a fogmosás, sokat jelenthet az, ha szájvízzel legalább öblögetünk.  

Felkeltettük az érdeklődésed azzal, hogy a koronavírus fertőzésének kockázatát is csökkenteni lehet ezzel a készítménnyel? Érdemes lehet felkeresni a linken elérhető fogápolási eszközöket árusító webáruházat, ahol a vásárlás mellett még alaposabban utána tudsz nézni a szájvíz jótékony hatásainak is. Sokak életét forgatta fel teljesen a Covid, és alakította át a szokásaikat. Abban az esteben, ha te is szeretnél mindent megtenni annak érdekében, hogy megúszd ezt a kiszámíthatatlan betegséget, mindenképpen szerezz be otthonra szájvizet is a maszk és a fertőtlenítő folyadék mellé!

 

megosztás
hozzászólások
Gulyás Orsolya (2), KiBeszél (14), felmeres (10), természet (2), Marsalkó Dávid (1), ÉrtékTrend (35), spinning (2), gyógyítás (2), okmányiroda (1), pannon egyetem (12), Gelencsér Dental (3), Mohácsi József (8), tűzijáték (1), Bedő Beáta (10), szerencsejatek (630), Festetics kastély (139), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), Selmeczy Zsuzsanna (5), Tál Zoltán (2), tartozás (1), Villányi Éva (1), KDNP (1), parkoló (4), Spar (1), Krassói Katalin (1), husvet (14), Balaton (1157), Lel Ki Főzde (1), republic (1), Budapest (3), nő (2), goldmark muvelodési kozpont (60), óraátállítás (3), belfold (1440), Nyitott Balaton (2), Don (1), vízkereszt (1), Ranolder (1), percdíj (1), Radnóti Miklós (1), tanulás (2), munkanelkuli (2), diakhitel (7), transzfer (1), kezilabda (64), helikon (41), Semmelweis (2), Hollywood (1), VOLT fesztival (7), gyógyszertár (1)