Körbekoccintották a Balatont

2016. június 19.
Szombaton, annak jelül, hogy a tó már 23 fokos és fürdésre kiválóan alkalmas, pontban délután 2 órakor tizenöt település strandján tóbafutással nyitották meg a strandszezont, majd fél 3-kor körbekoccintották a Balatont az idén debütáló új régióborral, a BalatonBorral.

Az eseményen készült videónkat ide kattintva tudod megnézni!

Ezután gasztropiknik, kreatív fröccs- és fröccskoktél készítési vetélkedők voltak a megújuló balatoni kínálat, az új strandbisztró trendek bemutatására. A gyerekeknek homokvárépítő és papírhajó-verseny, sokféle játékos vagy komolyabb sportprogram, a klasszikus vízi- és strandsportokon kívül kötélhúzás a vízben, kreatív ügyességi vetélkedők, retro fürdőruha-bemutató, piknik kosár szépségverseny és hasonló kreatív programok. Több helyszínen is volt élő zene és estig tartó strandparti.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park az iskolák bevonásával Balaton-ismereti vetélkedővel készült és több más kulturális program is színesítette a Balaton ünnepét.

Az ötletgazda, Kardos Gábor kiemelte: „a tóparti települések hagyományteremtő közös rendezvényét idén már a Balatoni Szövetséggel együtt szervezik. Rendkívüli lehetőségek vannak ebben a rendezvényben, a balatoni összefogás napja az év legnagyobb strandpartija lehet, jóval a csúcsszezon kezdete előtt.
Idén a következő települések, illetve strandjaik vettek részt: Keszthely, Gyenesdiás, Szigliget, Badacsonytomaj, Fövenyes, Zánka, Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi, Boglár, Fonyód és Fenyves, a kiemelt helyszín pedig idén Balatongyörök volt Balatonmáriával együtt, mivel a jövőben szeretnék, ha elsősorban északi és déli parti település-párok részvételére épülne a Balaton napja.

megosztás
hozzászólások
vasárnapi nyitvatartás (1), Cserszegi fűszeres (1), szalloda (59), keszthely foter (201), Bringatanya (2), percdíj (1), áramszünet (3), Papp Gabor (227), ruha (2), Kardos Gábor (6), Fodor Márk (8), nyugdij (8), emléknap (1), betegség (12), maraton (59), menekült (1), állatkert (1), Kovács Viktória (4), keszthely balaton kekszalag (5), Balatoni Kurzusok (8), szabadsag (2), Polgár Zsolt (1), kékszalag (12), golf (11), cselgáncs (1), kormánymegbízott (1), hirdetés (1), hűtőgépcsere-program (1), Horváth Szabina (1), vitorlásverseny (30), szerelem (1), retro (1), Fenyves allé (1), deviza (1), footgolf (1), építész (3), Az év orvosa (1), sarmellek (53), fájdalomambulancia (2), Balatoni Szövetség (3), kutya (23), Varga Endre (4), polgármester (153), Szeiler (63), csillaghullás (2), Pete Krisztina (1), Csikós Beatrix (1), Pálfi László (1), georgikon dse (7), Kastély kávézó (1)